SESTAVINE:
- 12 piščančjih perutničk (lahko uporabite tudi kateri koli drugi del piščanca)
- Sol
- Poper
- 4 jedilne žlice medu
- 4 jedilne žlice sojine omake
- 4 jedilne žlice sakeja
PRIPRAVA:
S tem hitrim receptom za pripravo okusnega piščanca z malo truda ni več potrebna nobena čarovnija.
Najprej svežega piščanca malce popivnamo, da odstranimo vlago.
Nato vse potrebno za marinado napolnimo v plastično vrečko.
Dele piščanca z obeh strani začinimo s soljo in poprom, preden jih položimo zraven v plastično vrečko.
Te sedaj previdno gnetemo po marinadi, da se sestavine dobro vpijejo.
Piščanca položimo v hladilnik in ga 30 do 60 minut pustimo počivati v marinadi.
Nato predhodno segrejemo pečico na 200 stopinj in razporedimo dele piščanca v pekač.
Pri tem moramo biti pozorni, da je stran z več kože obrnjena navzgor.
Preostanek marinade polijemo po piščancu.
Nato meso 30 minut pečemo v pečici in ga občasno obračamo.
Po končani peki ga takoj serviramo.
Dober tek.
jutri naredimmmmmmmm
OdgovoriIzbriši