Sestavine:
- 200 g piščančjih beder
- malo olja za cvrtje
- sojina omaka in mirin
- sake
- sladkor
- 1/2 čebule
- 1-2 jajci
- 150 g kuhanega riža (lepljivega)
- peteršilj ali lističi norija
Če je kost še prisotna, odstranite meso s kosti.
Majhno ponev segrejte do visoke (na najvišje) temperature, dodajte nekaj kapljic olja in piščanca najprej cvrite na strani, kjer je koža.
Medtem v drugo majhno ponev dodajte 3 jedilne žlice sojine omake ter 1 1/2 jedilne žlice mirina in sakeja ter jih kuhajte na lahkem ognju.
Dodajte še 1-2 čajni žlički sladkorja in v polkroge narezano čebulo.
Ko je koža piščanca po pribl. 6-8 minutah lepo hrustljava, preklopite na srednjo temperaturo in obrnite piščanca na drugo stran ter ga cvrite še pribl. 3-5 minut.
Piščanca narežite na trakove in ga položite v drugo ponev z omako in čebulo.
Rahlo zmešajte 1-2 jajci in ju polijte po vsebini v ponvi.
Ponev pokrijte, nastavite na najvišjo temperaturo in pustite kuhati glede na želeno gostoto za 30-60 sekund.
Vsebino ponve nato dodajte v veliko skledo z rižom, jed pa posipajte še
z majhnimi lističi peteršilja ali norija.
K tej jedi se prileže tudi miso juha.
Ni komentarjev:
Objavite komentar