Sestavine:
- (rjavi) sladkor
- sojina omaka
- sake
- mast za cvrtje (npr. goveja mast)
- tanki kosi govejega mesa
- gobe (šitake, enoki itn.)
- čvrsti tofu
- 1/2 čebule
- rezanci Konnyaku (Shirataki)
- mlada čebula
- 1-2 sveži jajci na osebo
- rezanci Udon
Priprava:
Razpolovite gobe oz. odstranite korenine pri gobah enoki.
Nato narežite tofu na pribl. 3 cm debele kose, čebulo pa na polkroge.
Mlado čebulo pri korenu odrežete diagonalno, zeleni del pa na pribl. 5 cm široke kose.
Količino rezancev Konnyaku razpolovite in jih skuhajte glede na navodila na embalaži, enako velja za rezance Udon.
V majhni skledčki umešajte sveže jajce.
V majhno ponev pri srednji temperaturi dodajte nekaj goveje masti.
Po njej posipajte nekaj sladkorja, nato pa v njej ocvrite nekaj govejih kosov.
Polijte jih s sojino omako in jih obrnite.
Sedaj jih lahko namočite v jajce in pojeste.
V ponev nato (postopoma) dodajajte ostale sestavine, jih posipajte s sladkorjem ter polijte z nekaj sojine omake in sakeja.
Po potrebi zvišajte ali znižajte temperaturo, da se vse enakomerno zapeče.
Za prilagajanje jedi vašemu okusu vedno uporabite sladkor in sojino omako, sestavine pa vmes ohlajajte s sakejem, da se ne prismodijo.
Ko sestavine pojeste, lahko za zaključek v ponvi ocvrete še preostale rezance Udon, namočene v sojino omako, sake in sladkor, da se najeste do sitega.
Itadakimasu!
Ni komentarjev:
Objavite komentar