15/06/2024

2. sezona animeja Tower of God prihaja julija

Crunchyroll je te dni najavil, da bo 2. sezona animejske adptacije popularne manhwe Tower of God na pretočniku doživela premiero 7. julija letos. Poleg tega so pri Crunchyrollu v ta namen izdali tudi novo grafiko za promocijo nove sezone, v kateri se vračajo stari glasovi, katerim se bodo pridružili tudi novi. Med posojevalci glasov tako najdemo sledeča imena:
Taichi Ichikawa kot Jyu Viole Grace,
Yūma Uchida kot Ja Wangnan,
Sayumi Watabe kot Yeon Yihwa,
Yu Shimamura kot Kana / Yeo Goseng,
Saki Miyashita kot Mana / Yeo Miseng,
Kenichirō Matsuda kot Kosuke / Kang Horyang,
Kento Shiraishi kot Hon Arkraptor,
Kengo Kawanishi kot Princ,
Natsuko Abe kot Nia,
Naoki Irie kot Rai,
Nobuhiko Okamoto kot Khun Aguero Agnis
in Saori Hayami kot Rachel.
Kot glavni režiser nove sezone služi Kazuyoshi Takeuchi (Armored Trooper Votoms: Alone Again), Akira Suzuki iz studia The Answer Studio Co., Ltd. pa je nadomestil Takashija Sanoja iz studia Telecom Animation Film kot režiser. Za scenarije je ponovno odgovorna Erika Yoshida (Bocchi the Rock!), ki jih piše skupaj s scenaristoma Takeshijem Miyamotojem in Riujijem Yoshizakijem. Za načrtovanje likov je v drugi sezoni ponovno poskrbela Miho Tanino, tokrat s pomočjo Seigoja Kitazawe (City Hunter The Movie: Angel Dust), ki je tudi glavni animacijski direktor, in Isamatsuja Kashime. Za glasbeno podlago pa je ponovno poskrbel Kevin Penkin (Made in Abyss, The Apothecary Diaries).

Za najavno in odjavno špico druge sezone bo poskrbela glasbena skupina NiziU, po podatkih pretočnika Crunchyroll pa bi naj bila druga sezona animejske serije na voljo za pretakanje v Severni, Srednji in Južni Ameriki, Evropi, Afriki, Oceaniji, na Bližnjem vzhodu in območju Skupnosti neodvisnih držav.

Prva sezona je izšla na pretočniku aprila 2020. Vseh 13 epizod prve sezone je še vedno dosegljivih za ogled, saj gre za originalno serijo pretočnika Crunchyroll. Režiser prve szone je torej Takashi Sano (Sengoku Basara: End of Judgement, Transformers: Energon), pomočnik režiserja je Hirokazu Hanai (Dances with the Dragons, Chain Chronicle: The Light of Haecceitas), Erika Yoshida je bila zadolžena za kompozicijo serije, Masashi Kudo (Bleach, Hayate the Combat Butler) in Miho Tanino sta zasnovala like, za glasbeno podlago pa je prav tako poskrbel Kevin Penkin.

Crunchyroll opisuje zgodbo sledeče:

Doseži vrh, in vse bo tvoje. Na vrhu stolpa obstaja vse na tem svetu, in vse to je lahko tvoje. Lahko postaneš bog. To je začetek in konec za Rachel, dekle, ki je splezalo na stolp, da bi videlo zvezde, in Bama, ki je potreboval samo njo.
Avtor SIU je manhwo Tower of God začel izdajati leta 2010, in sicer na platformi NAVER WEBTOON, angleško različico pa je nato začel julija 2014 izdajati na platformi WEBTOON.

Vir: ANN

Manga YAIBA dobi novo animejsko adaptacijo

Znano je, da manga YAIBA , katere avtor je Gosho Aoyama, večini poznan po izjemno uspešni mangi Detektiv Conan , dobi animejsko adaptacijo. ...