30/06/2024

Anime Kaiju No. 8 dobi nadaljevanje

Včeraj se je na japonskih malih zaslonih in pretočniku premierno predvajala še zadnja epizoda prve sezone animeja Kaiju No. 8, ki je v bistvu adaptacija istoimenske mange, katere avtor je Naoya Matsumoto. Prva sezona se je premierno predvajala na japonski televiziji, pretočniku Crunchyroll in platformi X (nekdanji Twitter) 13. aprila letos. Na slednji platformi so se vse epizode predvajale sočasno s premiernimi predvajanji na japonski televiziji.


Ustvarjalci so po zaključku zadnje epizode že najavili, da bo animejska adaptacija dobila nadaljevanje in da se bo igralski zasedbi pridružil Kōki Uchiyama (Mobile Suit Gundam UC, Haikyu!!), ki bo posojal glas liku z imenom Gen Harumi. Njegov glas lahko tudi slišite v najavi, ki si jo lahko ogledate spodaj. Zaenkrat več informacij o samem nadaljevanju ni znanih, tako da ne moremo reči, kdaj bomo spet lahko stopili v Kafkin svet pošasti in v kakšni obliki, saj najava ni razkrila, ali bo nadaljevanje animejska serija ali celovečerec na velikem platnu. Ko bo znanih več informacij, pa vas bomo o tem vsekakor obvestili. 

Za režijo prve sezone je bil odgovoren Shigeyuki Miya (Onihei). Za kompozicijo serije in scenarij je skrbel Ichiro Okouchi (Code Geass: Lelouch of the Rebellion). Za načrtovanje likov se je potrudil Tetsuya Nishio (Naruto), ki je bil tudi glavni animacijski direktor. Za načrtovanje pošasti so angažirali Mahiroja Maedo (Shin Godzilla). Kot artistični direktor se je podpisal Shinji Kimura (Tekkonkinkreet), medtem ko je za glasbeno podlago poskrbel Yuta Bando (BELLE). Za produkcijo animeja so poskrbeli pri studiu Production I.G (Ghost in the Shell), medtem ko je Studio Khara (Rebuild of Evangelion) skrbel za načrtovanje kaijujev in slikovni material.

Kar se tiče glasbe, je skladbo z naslovom Abyss v najavni špici animeja izvajal britanski pevec YUNGBLUD, za skladbo Nobody v odjavni špici pa je poskrbela ameriška pop-rock skupina OneRepublic.

Pri založbi Viz Media izdajajo mango v angleškem jeziku tako v digitalni kot tudi tiskani obliki, digitalno pa je na voljo tudi na storitvi MANGA Plus založbe Shueisha, kjer štorijo opisujejo sledeče:

Moški, ki opravlja delo, o katerem kot otrok ni nikoli sanjal, se znajde v nepričakovani situaciji! Ko postane pošast, se še enkrat odloči izpolniti vse, o čemer je sanjal vse življenje!

Viri: YouTube kanal TOHO animationComic NatalieANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Haloween bazar na MokuMatsuri Halloween Special

Kot smo že zapisali, se bo  Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru v soboto, 26. oktobra 2024, od 11. do 21. ure in v nedeljo, ...