27/06/2024

Do konca mange My Hero Academia še zgolj nekaj poglavij

Založba Shueisha je v ponedeljek v svojem posnetku "Jump Press" najavila, da se bo manga My Hero Academia, katere avtor je Kōhei Horikoshi, zaključila v petih poglavjih. Zadnje poglavje bo tako objavljeno v dvojni številki revije Weekly Shonen Jump, ki bo izšla 5. avgusta 2024 in bo združevala 36. in 37. številko revije.

Kōhei Horikoshi, ki je mango My Hero Academia začel izdajati julija 2014, je pred prehodom mange v epiloški del, ki se je zgodil 3. junija, izjavil, da se bo še "nekaj časa nadaljevala". Trenutno si je avtor vzel tudi odmor, tako da bo naslednje poglavje izšlo šele 1. julija.

Za angleško izdajo mange skrbijo pri založbi Viz Media, ki jo izdaja tako v digitalni kot tudi tiskani obliki. Manga je v digitalni obliki v angleščini na voljo tudi na storitvi MANGA Plus založbe Shueisha. Aprila letos je manga po vsem svetu imela v obtoku več kot 100 milijonov izvodov.

Manga je navdihnila tudi animejsko adaptacijo, ki šteje kar sedem sezon animejske serije, nekaj posebnih animejev in tri animejske celovečerce. Najnovejša sezona se je začela predvajati 6. aprila letos s štirimi posebnimi epizodami kot del sklopa My Hero Academia Memories, medtem ko je nadaljevanje zgodbe prišlo na vrsto 4. maja s 139. epizodo.

Doslej so izšli tudi trije animejski celovečerci, četrti pa je že tudi na poti. Naslov prihajajočega animejskega celovečerca se glasi My Hero Academia THE MOVIE: You're Next, premiero pa bo v japonskih kinematografih doživel 2. avgusta letos. Tudi tokrat je Horikoshi tesno sodeloval pri projektu, saj je bil splošni svetovalec in načrtovalec izvirnih likov.

Manga YAIBA dobi novo animejsko adaptacijo

Znano je, da manga YAIBA , katere avtor je Gosho Aoyama, večini poznan po izjemno uspešni mangi Detektiv Conan , dobi animejsko adaptacijo. ...