23/06/2024

Japonska Box Office lestvica (15. in 16. junij 2024)

Že lep čas nismo pogledali na japonsko box office lestvico za posamezen teden, tako da smo se odločili, da ponovno preverimo, kaj je trenutno najbolj gledano v japonskih kinematografih oz. kateri filmi in/ali animeji so tvorili prvo deseterico najbolj gledanih štorij pretekli konec tedna, tj. 15. in 16. junija 2024.

Tako je na vrhu (1. mesto) japonske lestvice najbolj gledanih gibljivih slik kraljevala japonska družinska drama Dear Family, ki se je na japonskih velikih platnih šele začela predvajati in je s prestola izrinila še predhodni teden kraljujoč anime, ki je del že zelo dolgo trajajoče franšize.

Tako se po 10 tednih predvajanja v japonskih kinematografih še vedno dobro drži tudi 27. animirani celovečerec iz franšize Detektiv Conan, ki nosi naslov Detective Conan: The Million-Dollar Pentagram (Meitantei Konan Hyakuman Doru no Michishirube). Prejšnji konec tedna se je tako uvrstil na 2. mesto. S prestola ga je vrgla zgoraj omenjena družinska drama. Sama franšiza je še očitno v svoji domovini izjemno popularna, saj je izkupiček tega animiranega filma po desetih tednih več kot 87 milijonov €.

Na 3. mesto pa se je svoj drugi teden predvajanja uvrstil kompilacijski animirani celovečerec Bocchi the Rock! Re:, ki je v bistvu prvi kompilacijski animirani film od dveh in pokriva prvo polovico animejske serije.

Na 4. mestu najdemo akcijsko avanturo Abudeka is Back, ki je v primerjavi s predhodnim tednom pridobila eno mesto. Na japonskih velikih platnih se predvaja že štiri tedne.

Animirani celovečerec Uma Musume: Pretty Derby - Beginning of a New Era (Umamusume Puritîdâbî: Shinjidai no Tobirase) se je uspel tokrat uvrstiti zgolj na 5. mesto in je tako po štirih tednih predvajanja na japonskih velikih platnih v primerjavi s predhodnim tednom padel za kar tri mesta.

Na 6. mesto je po treh tednih predvajanja v japonskih kinih uspela pribesneti znanstveno-fantastična akcijska avantura Furiosa: A Mad Max Saga, ki je tako v bistvu najvišje uvrščena hollywoodska produkcija v tem tednu na Japonskem. V primerjavi s predhodnim tednom je padla za tri mesta.

7. mesto si je po treh tednih predvajanja v japonskih kinematografih zagotovila komična animirana romanca Teasing Master Takagi-San: The Movie (Eiga Karakai Jouzu no Takagi-san). V primerjavi s predhodnim tednom je torej obdržala svoj položaj.

Svoj prvi teden predvajanja v japonskih kinih si je 8. mesto zagotovila še ena hollywoodska produkcija, in sicer fantazijska komična avantura IF.

Na 9. mestu tokrat najdemo športni animirani celovečerec Haikyu!! The Dumpster Battle (Gekijôban Haikyû!! Gomi Suteba no Kessen), ki se na japonskih velikih platnih predvaja že 18 tednov, v svoji domovini pa je v blagajne prinesel že več kot 65 milijonov €. Ta animirani celovečerec si je konec maja in v začetku junija bilo mogoče ogledati tudi na slovenskih velikih platnih.

Deseterico najbolj gledanih filmov na Japonskem pa zaključuje še ena popularna franšiza, in sicer Code Geass. Na 10. mestu tako najdemo animirani celovečerec Code Geass: Rozé of the Recapture: Part 2, ki je v primerjavi s predhodnim tednom izgubil kar štiri mesta, in sicer po dveh tednih predvajanja.

Vir: Box Office Mojo

Manga YAIBA dobi novo animejsko adaptacijo

Znano je, da manga YAIBA , katere avtor je Gosho Aoyama, večini poznan po izjemno uspešni mangi Detektiv Conan , dobi animejsko adaptacijo. ...