14/06/2024

Konec leta prihaja animejska predzgodba Gospodarja prstanov

Warner Bros. Animation, New Line Cinema in Sola Entertainment so na Festivalu animiranega filma v Annecyju, ki velja za najstarejši in največji festival animiranega filma na svetu, potrdili, da bo anime Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, katerega premiera je prvotno bila načrtovana za 12. april 2024, doživel premiero na velikih platnih 13. decembra 2024.

Ustvarjalci animiranega celovečerca so na festivalu predvajali tudi prvih 20 minut te animirane avanture ter razkrili, da sta izvršna prducenta štorije tako Peter Jackson kot tudi Fran Walsh, medtem ko je na režiserski stolček sedel Kenji Kamiyama (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, Blade Runner: Black Lotus, Eden of the East), ki je za Entertainment Weekly izjavil, da gre za "zgodbo o najmogočnejšem kralju v rohanski zgodovini."

Podobno kot se je Jacksonova trilogija Hobit za dodaten material naslanjala na dodatke v različnih književnih delih J.R.R. Tolkiena, tudi ta animirana avantura črpa svoj navdih iz kratkega dela dodatkov knjižne trilogije Gospodar prstanov. Ekipa film opisuje kot originalni animirani celovečerec, ki prikazuje "legendarno bitko, ki je pomagala oblikovati Srednji svet in pripraviti oder" za Tolkienovega Gospodarja prstanov.

Animirani film tako producira studio New Line Cinema v sodelovanju z Warner Bros. Animation, medtem ko Sola Entertainment (Ninja Kamui, Tower of God) skrbi za animacijske studie. Za distribucijo filma pa skrbijo pri Warner Bros. Pictures. Med posojevalci glasov tako najdemo, kar nekaj znanih imen, in sicer so to Brian Cox (rohanski kralj Helm Hammerhand), Gaia Wise (Helmova hčera Hera), Luke Pasqualino (Wulf, dunlendinški lord) in Miranda Otto, ki posoja glas Éowyn, tj. liku, ki ga je že igrala v Jacksonovi trilogiji Gospodar prstanov. Med posojevalci glasov najdemo še imena, kot so Lorraine Ashbourne, Yazdan Qafouri, Benjamin Wainwright, Laurence Ubong Williams, Shaun Dooley, Michael Wildman, Jude Akuwudike, Bilal Hasna in Janine Duvitski.

Producenta animeja sta Joseph Chou (Blade Runner: Black Lotus) in Jason DeMarco, medtem ko sta Jeffrey Addiss in Will Matthews (The Dark Crystal: Age of Resistance) poskrbela za scenarij. Oskarjevka Philippa Boyens, ki je bila del scenaristične ekipe pri igranih trilogijah Gospodar prtanov in Hobit, pa tokrat sodeluje pri projektu kot svetovalka.

Po poročanju spletnega portala Screenthrill bi naj trajanje animeja bilo izjemno dolgo, saj bi se naj dolžina štorije bohotila s kar 150 minutami. Portal je objavil tudi nekaj fotografij iz animeja, ki si jih lahko ogledate zgoraj.

Ali si bo animirani celovečerec mogoče ogledati tudi na naših velikih platnih, še zaenkrat ni znano. A glede na to, da za distrbucijo skrbijo pri Warner Bros. Pictures, za katerega vsebino ima distribucijo na našem območju preko Blitz Film & Video Distribution, je vse odvisno od tega distributerja, ali si bo pridobil pravice do tega projekta.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Haloween bazar na MokuMatsuri Halloween Special

Kot smo že zapisali, se bo  Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru v soboto, 26. oktobra 2024, od 11. do 21. ure in v nedeljo, ...