19/06/2024

Nova video igra iz franšize The Legend of Zelda je na poti

Nintendo je na včerajšnjem Nintendo Directu najavil, da na konzolo Nintendo Switch prihaja popolnoma nova igra iz franšize The Legend of Zelda. Naslov te nove igre je The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, na nintendovi konzoli pa bo na voljo od 26. septembra 2024 dalje. Napovednik in vse dodatne informacije si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Posebnost te igre je, da tokrat osrednji protagonist ne bo Link, temveč kar princesa Zelda sama. Zgodba se tako torej osredotoča na princeso Zeldo, ki sreča skrivnostno vilo Tri, potem ko so se po kraljestvu Hyrule začele pojavljati nenavadne razpoke, ki so pogoltnile številne prebivalce kraljestva, vključno z Linkom. Tri da Zeldi trizob, ki ji omogoča ustvarjanje imitacij predmetov, imenovanih odmevi. Tako lahko na primer ustvari odmeve mize, da si ustvari platformo za plezanje. Ustvarja pa lahko tudi odmeve pošasti.

Pogled iz ptičje perspektive nudi podobno grafično podobo, kot jo je imela posodobljena različica igre The Legend of Zelda: Link's Awakening, ki je na konzoli Nintendo Switch izšla septembra 2019, medtem ko je original ugledal luč sveta na prenosni konzoli Game Boy daljnega leta 1993.

Zadnja igra iz franšize The Legend of Zelda je pred tem bila The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, ki je na konzoli Nintendo Switch izšla maja lani in gre v bistvu za nadaljevanje igre The Legend of Zelda: Breath of the Wild, ki je izšla marca 2017 tako za konzolo Nintendo Wii U kot tudi za konzolo Nintendo Switch.

Vir: ANN, Nintendo Direct

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Haloween bazar na MokuMatsuri Halloween Special

Kot smo že zapisali, se bo  Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru v soboto, 26. oktobra 2024, od 11. do 21. ure in v nedeljo, ...