21/06/2024

Prihaja predelava igre Dragon Quest III: The Seeds of Salvation

V prenosu Nintendo Direct smo gledalci dobili tudi najavo založnika Square Enix, da je v pripravi tudi predelava igre Dragon Quest III: The Seeds of Salvation, in sicer v HD-2D tehniki, kar pomeni, da bo na voljo v klasičnem pogledu iz ptičje perspektivi s posodobljeno grafično podobo. Izid igre je načrtovan za 14. november 2024, na voljo pa bi naj bila na konzolah Nintendo Switch, PlayStation 5 in Xbox Series X|S ter na osebnem računalniku prek storitev Steam in Microsoft Store.

Po napovedi igre je sledil še kratek dražilnik, da bosta podobno predelavo dobila tudi igri Dragon Quest I in II, ki bosta prav tako izšli na konzolah Nintendo Switch, PlayStation 5 in Xbox Series X|S ter na osebnem računalniku prek storitev Steam in Microsoft Store. Obe igri sta načrtovani za naslednje leto, torej za leto 2025. Tako bo v letu 2025 v novi podobi na voljo celotna t.i. trilogija Erdrick. Celotno najavo si lahko ogledate spodaj.

Originalno različico igre Dragon Quest III je razvil Chunsoft, medtem ko je Enix bil njen založnik, ki je poskrbel, da je igra leta 1988 izšla na konzoli Nintendo Entertainment System (NES). Od takrat dalje so prvi trije deli v originalnih izvedbah izšli že na različnih platformah, kot so Super Nintendo, Game Boy Color, Wii in pametni telefoni.

Poudariti je tudi treba, da je kot ilustrator in načrtovalec likov pri seriji iger Dragon Quest tesno sodeloval legendarni mangaka Akira Toriyama (Dragon Ball, Dr. Slump), tako da je verjetno letos tudi pravi čas, da dobi igra povsem novo podobo, ki bo počastila risarski slog tega res pomembnega mangakaja, ki nas je marca letos žal prezgodaj zapustil.

Vir: ANN, Nintendo Direct

Manga YAIBA dobi novo animejsko adaptacijo

Znano je, da manga YAIBA , katere avtor je Gosho Aoyama, večini poznan po izjemno uspešni mangi Detektiv Conan , dobi animejsko adaptacijo. ...