16/06/2024

Prihaja video igra Kaiju No. 8

Že pred izidom 10. epizode animejske serije Kaiju No. 8 je bilo napovedano, da bo po tokratni predvajani epizodi sledila posebna najava novega projekta Kaiju No. 8, pri čemer se je izkazalo, da gre v bistvu za video igro, katere naslov je preprosto Kaiju No. 8 THE GAME.

Razvijalec Akatsuki Games je sporočil, da bo igra na voljo tako za mobilne naprave preko storitev Google Play in Apple App Store kot tudi za osebne računalnike preko storitve Steam. Najavo video igre si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Za animejsko serijo, ki se trenutno predvaja na pretočniku Crunchyroll, skrbijo pri studiu Production I.G in je že pred samim predvajanjem veljala za najbolj pričakovano animejsko serijo letošnje spomladanske sezone. Med igralsko zasedbo tako najdemo posojevalce glasov, kot so Masaya Fukunishi (Kafka Hibino/Kaiju No. 8), Wataru Kato (Reno Ichikawa) in Asami Seto (Mina Ashiro). Za režijo skrbita Shigeyuki Miya in Tomomi Kamiya, scenarij je spisal Ichiro Okouchi, za načrtovanje likov je poskrbel Tetsuya Nishio, medtem ko je glasbena podlaga delo Yute Bandoja.

V bistvu je že sama animejska serija adaptacija istoimenske mange avtorja Naoye Matsumotoja, ki je začela izhajati julija 2020 v reviji Shonen Jump+ založbe Shueisha. Do danes je izšlo že 11 zvezkov z zbranimi poglavji. Pri Viz Media, ki je založnik za angleško izdajo mange, štorijo opisujejo sledeče:

Kafka upa, da bo nekega dne lahko držal obljubo, ki jo je v otroštvu dal prijateljici Mini, in sicer da se bo pridružil Japonskim obrambnim silam ter se boril ob njeni strani. A medtem ko ona odstranjuje kaijuje kot stotnica Tretje divizije, je Kafka obtičal kot čistilec posledic njenih bitk. Ko Kafka zaradi nenadne spremembe pravil ponovno postane primeren za Obrambne sile, se odloči, da bo ponovno poskusil postati del ekipe. Obstaja samo ena težava - pri Obrambnih silah je pod kodnim imenom Kaiju No. 8 pristal na seznamu za nevtralizacijo.

O sami video igri je zaenkrat znano samo to, da je v nastajanju, v sami najavi zanjo pa ni bil objavljen noben datum, kdaj jo lahko pričakujemo, tako da bo na ta podatek treba še nekaj časa potrpeti. Ko bo znan, pa vas bomo o tem vsekakor obvestili. 

Viri: Anime Corneruradna spletna stran Kaiju No. 8 The Game

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Manga YAIBA dobi novo animejsko adaptacijo

Znano je, da manga YAIBA , katere avtor je Gosho Aoyama, večini poznan po izjemno uspešni mangi Detektiv Conan , dobi animejsko adaptacijo. ...