13/06/2024

Spy x Family dobi 3. sezono

Ustvarjalci animejske franšize SPY x FAMILY, ki sloni na istoimenski mangi avtorja Tetsuye Endoja, so te dni razkrili, da bo animejska serija dobila tretjo sezono. Poleg tega razkritja so ustvarjalci objavili novo promocijsko grafiko za novo sezono, ki jo je narisal načrtovalec likov in glavni direktor animacije Kazuaki Shimada.

Prva sezona animejske serije je doživela premiero aprila 2022 in je bila razdeljena na dva dela. Prvi del je tako sestavljalo 12 epizod, medtem ko je drugi del, ki je doživel premiero oktobra 2022, imel eno epizodo več, torej vsega skupaj 13 epizod. Druga sezona je luč sveta ugledala oktobra 2023 in je imela vsega skupaj 12 epizod. Vse epizode si je bilo mogoče ogledati sproti na pretočniku Crunchyroll, kjer so še vedno na voljo. Poleg tega si prvo sezono lahko sedaj ogledate tudi na pretočniku Netflix.

Franšiza je konec decembra v japonskih kinih dobila tudi animirani celovečerec SPY×FAMILY Code: White, ki si ga je konec aprila bilo mogoče ogledati tudi v slovenskih kinih. A če je ta bil v domači Japonski uspešnica, se je pri nas žal odrezal precej podpovprečno. Animirani film je sicer povsem originalna zgodba, ki si ga lahko ogledate, tudi če animejske serije niste gledali.

Manga Spy x Family je uradno na voljo tako v angleškem (Viz Media) kot tudi nemškem jeziku (Crunchyroll/Kaze). Pri Viz Media jo opisujejo sledeče:

Mojstrski vohun Somrak je najboljši v svojem poslu, ko mora iti pod krinko na nevarne misije v imenu boljšega sveta. A ko prejme ultimativno nemogočo nalogo, tj. poročiti se in dobiti otroka, je to mogoče končno prevelik zalogaj zanj!

Ker se nerad zanaša na druge, ima s tem, da si za misijo infiltracije na elitno zasebno šolo priskrbi ženo in otroka, polne roke dela. Pri tem se ne zaveda, da je žena, ki jo je izbral, poklicna morilka in da je otrok, ki ga je posvojil, telepat!

Kdaj bo nova sezona te animejske serije ugledala japonske male zaslone in kateri pretočnik si bo pridobil pravice za sočasno predvajanje štorije na mednarodnem tržišču, še zaenkrat ni znano, a glede na to, da so vse dosedanje sezone bile na voljo na pretočniku Crunchyroll, lahko domnevamo, da bo tudi nova sezona našla svoj dom tukaj.

Vir: ANN

Manga YAIBA dobi novo animejsko adaptacijo

Znano je, da manga YAIBA , katere avtor je Gosho Aoyama, večini poznan po izjemno uspešni mangi Detektiv Conan , dobi animejsko adaptacijo. ...