18/06/2024

Video igra Fairy Tail dobi nadaljevanje

Danes je potekal Nintendo Direct, kjer sta založnik Koei Tecmo in razvijalec Gust najavila, da bosta letošnjo zimo izdala video igro Fairy Tail 2, ki je v bistvu igra igranja vlog (RPG). Igra bi naj bila konec letošnjega leta torej na voljo na konzolah Nintendo Switch, PlayStation 5 in PlayStation 4 ter na osebnem računalniku preko storitve Steam. Najavo igre si lahko ogledate spodaj.

V tej igri, ki je v bistvu nadaljevanje igre Fairy Tail RPG, katera je julija 2020 izšla za konzoli Nintendo Switch in PlayStation 4 ter za osebni računalnik na Steamu, bodo lahko igralci stopili v vloge Natsuja, Lucy in še številnih drugih članov čarovniškega ceha Fairy Tail. Igra bi naj pokrivala sklop mange in animeja, ki se imenuje "Imperij Alvarez". Na voljo bodo tako nove zgodbe posameznih likov kot tudi originalna zgodba, imenovana "Ključ do skritih skrivnosti" (Key to Hidden Secrets), ki pa se odvija po končni bitki.


Igra sicer sloni na istoimenskem animeju in mangi, katere avtor je Hiro Mashima. Fairy Tail tako govori o najzloglasnejšem čarovniškem cehu v kraljestvu in se osredotoča v osnovi predvsem na dogodivščine Natsuja, Lucy in Happyja, čeprav zelo pomembno vlogo v sami štoriji igrajo tudi ostali člani ceha. Manga je začela izhajati leta 2006 in se je zaključila julija 2017. Celotna zbirka šteje kar 63 zvezkov z zbranimi poglavji. Sama manga pa je dobila tudi nadaljevanje z naslovom Fairy Tail: 100 Year Quest, ki je začelo izhajati julija 2018. Nadaljevanje trenutno šteje 17 zvezkov z zbranimi poglavji. Za zgodbo sicer še vedno skrbi Hiro Mashima, ilustracije pa so delo Atsuoja Uede.


Vir: ANN, Nintendo Direct

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Haloween bazar na MokuMatsuri Halloween Special

Kot smo že zapisali, se bo  Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru v soboto, 26. oktobra 2024, od 11. do 21. ure in v nedeljo, ...