05/07/2024

Anime Blue Lock: Episode Nagi vendarle prihaja v slovenska kina

Če ste kaj spremljali razvoj dogajanja okoli predvajanja animeja Blue Lock: Episode Nagi (Gekijô-ban Blue Lock -Episode Nagi-) v slovenskih kinih, ste lahko opazili, da je predvajanje tega animeja v slovenskih kinih nenadoma bilo pod velikim vprašajem.

Distributer Con Film je sedaj končno sprejel odločitev, da bo animirani celovečerec vendarle poslal v slovenske kinematografe na redni program, čeprav nekoliko pozneje kot prvotno načrtovano. Anime tako prihaja na redni program slovenskih kinematografov v četrtek, 18. julija 2024. Od takrat si ga boste lahko ogledali v kinih Cineplexx po Sloveniji in v mariborskem Mariboxu, po vsej verjetnosti pa še tudi kakšnem drugem kinu v Sloveniji ob kakšnem poznejšem terminu. Anime se bo predvajal z originalnim japonskim tonskim zapisom in slovenskimi podnapisi.

Anime je v bistvu animirana adaptacija istoimenske mange, katere avtorja sta Muneyuki Kaneshiro in Kōta Sannomiya ter pri kateri gre v bistvu za stransko zgodbo mange Blue Lock, ki jo poleg Kaneshiroja ustvarja Yusuke Nomura in ki je prav tako že dobila animejsko adaptacijo v obliki animirane serije, katere prva sezona šteje 24 epizod, druga sezona pa bi naj doživela svojo premiero oktobra letos. To tudi pomeni, da za ogled animiranega celovečerca ni potreben ogled animirane serije, če si je še slučajno niste uspeli ogledati. Tako na Cineplexxovi kot tudi Mariboxovi spletni strani anime opisujejo sledeče:

"Kakšna beda." To je bil najljubši stavek srednješolca Nagija Seishira, ko je bilo njegovo življenje dolgočasno. A ko je Mikage Reo, sošolec, ki je sanjal o zmagi na svetovnem prvenstvu, odkril Nagijeve skrite sposobnosti, ga je navdihnil, da je začel igrati nogomet in delil svoj izjemni dar. Nagi nekega dne prejme povabilo k skrivnostnemu projektu BLUE LOCK. Tam ga čaka srečanje z najboljšimi napadalci iz vse države. Nagijeve sanje, da bi poleg Rea postal najboljši, bodo čudežnega fanta popeljale v svet, kakršnega še nikoli ni videl.
Posebno nadarjeni ljudje se lahko razvijejo samo, če jih nekdo odkrije ... Neverjetni talent in osebnost strelca Nagija Seishira bosta zdaj razvnela nogometni svet.

Anime Blue Lock: Episode Nagi režira Shunsuke Ishikawa (Nisemonogatari, Sword Art Online), medtem ko med igralsko zasedbo oz. posojevalci glasov najdemo imena, kot so Kazuki Ura (Akiba Maidwar), Nobunaga Shimazaki (Your Name, Wind Breaker), Yuki Ono (Ao Ashi, Mashle: Magic and Muscles), Kazuyuki Okitsu (My Hero Academia), Yuma Uchida (Shangri-La Frontier), Hiroshi Kamiya (Attack on Titan), Subaru Kimura (The First Slam Dunk), Kôki Uchiyama (Haikyu!!), Sôma Saitô (Aldnoah.Zero) in Tasuku Kaito (The Fable). Spodaj si lahko ogledate tudi napovednik za to animirano štorijo.

Vir: Cineplexx Slovenija, Maribox

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Haloween bazar na MokuMatsuri Halloween Special

Kot smo že zapisali, se bo  Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru v soboto, 26. oktobra 2024, od 11. do 21. ure in v nedeljo, ...