01/07/2024

Anime Demon Slayer se bo zaključil s trilogijo animiranih celovečercev

Včeraj je na japonskih televizijskih zaslonih in pretočniku Crunchyroll doživela premiero še zadnja, osma epizoda animejske serije Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Hashira Training. Na koncu epizode je sledila tudi najava, da se bo celotna franšiza zaključila s trilogijo animiranih celovečercev, ki bodo pokrili zadnji sklop mange, imenovan "Infinity Castle". 

Crunchyroll je povrhu tudi sporočil, da si je skupaj s Sony Pictures Entertainment pridobil pravice za mednarodno distribucijo celotne trilogije. Za Slovenijo ima distribucijske pravice za Sonyjeve zadeve preko distributer Con Film, s katerim smo glede animejske trilogije že stopili v stik, tako da upajmo, da bo si zaključek franšize Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba mogoče ogledati tudi na slovenskih velikih platnih.

Zadnja sezona animeja je doživela premiero 12. maja letos, si pa je prvo epizodo bilo mogoče ogledati tudi na posebnih kino projekcijah Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba -To the Hashira Training-, ki so poleg prve epizode zadnje sezone vsebovale tudi zadnjo epizodo sklopa Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Swordsmith Village. Premierna projekcija je sicer bila 2. februarja 2024 na Japonskem, si pa je to posebno projekcijo bilo mogoče ogledati tudi na slovenskih velikih platnih, in sicer od 22. februarja 2024. Sklop Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Swordsmith Village se je premierno začel predvajati aprila 2023 in šteje vsega skupaj 11 epizod.

Začetek animejske franšize sicer sega že v leto 2019, saj je animejska adaptacija te istoimenske mange avtorice Koyoharu Gotouge doživela premiero aprila tega leta. Prvi sezoni je nato sledil animirani celovečerec Demon Slayer – Kimetsu no Yaiba – The Movie: Mugen Train, ki je v japonska kina prihrumel oktobra 2020, sedaj pa si ga je mogoče ogledati na pretočniku Crunchyroll, kjer je mogoče najti tudi televizijsko adaptacijo sklopa Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Mugen Train, ki jo sestavlja 7 epizod, katere so premierno začele izhajati oktobra 2021. Decembra 2021 pa je nato še sledila animejska adaptacija sklopa Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Entertainment District (Kimetsu no Yaiba: Yūkaku-hen), ki vsebuje 11 epizod.

Na pretočniku Crunchyroll animejsko štorijo opisujejo sledeče:

Na Japonskem je obdobje Taisho. Dobrosrčni deček Tanjiro, ki za preživetje prodaja premog, odkrije, da je njegovo družino umoril demon. A še hujše je to, da se je njegova mlajša sestra Nezuko, ki je edina preživela, še sama spremenila v demona.
Čeprav ga je ta kruta resničnost potrla, je Tanjiro odločen, da bo postal "pobijalec demonov", če želi svojo sestro spremeniti nazaj v človeka in ubiti demona, ki je umoril njegovo družino.

Vir: ANN, CrunchyrollEiga Natalie

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Haloween bazar na MokuMatsuri Halloween Special

Kot smo že zapisali, se bo  Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru v soboto, 26. oktobra 2024, od 11. do 21. ure in v nedeljo, ...