14/07/2024

Anime Fant in čaplja konec julija v Letnem kinu Minoriti

V soboto, 27. julija 2024, ob 21. uri si boste lahko na velikem platnu mariborskega Letnega kina Minoriti (Vojašniški trg 2a, 2000 Maribor) ogledali animirano poslastico FANT IN ČAPLJA (Kimitachi wa do ikiru ka) animacijskega virtuoza Hayaa Miyazakija. Pred animiranim celovečercem se bo odvrtel tudi kratki animirani film Hecne pesmice, pri čemer gre za animacijo mednarodnega festivala otroškega in mladinskega filma Enimation.

Na uradni spletni strani Letnega kina Minoriti Miyazakijevo najnovejšo animirano stvaritev opisujejo sledeče:

Mojster animeja Hayao Miyazaki (Čudežno potovanje/Spirited Away, Porco Rosso, Moj sosed Totoro id.) se je z legendarnim Studiem Ghibli po napovedani upokojitvi vrnil v svoji najboljši izvedbi. V intimni, avtobiografski pripovedi nas skozi otroške oči 11-letnega dečka Mahita, ki mora po izgubi matere zapustiti vojni Tokio in se preseliti na podeželje, popelje v čudežen svet, v katerem se prepletajo življenje, smrt, žalost in veselje. V vasi, v kateri je odraščala njegova mati, se preseli v staro graščino na ogromnem posestvu, kjer sreča skrivnostno sivo čapljo … Film je med drugim prejel zlati globus in oskarja v kategoriji najboljših animiranih celovečercev, a Miyazaki se podelitve ni udeležil.

Če si želite to animejsko mojstrovino ogledati na velikem platnu pod zvezdnatim nebom, si lahko vstopnico že danes zagotovite TUKAJ. Cena vstopnice znaša 6 €. Animirani celovečerec se bo predvajal z originalnim japonskim tonskim zapisom in slovenskimi podnapisi.

Haloween bazar na MokuMatsuri Halloween Special

Kot smo že zapisali, se bo  Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru v soboto, 26. oktobra 2024, od 11. do 21. ure in v nedeljo, ...