13/07/2024

Igrana adaptacija mange CAT'S EYE prihaja letošnjo jesen

Francoska televizijska postaja TF1 je s prvim uradnim napovednikom najavila igrano adaptacijo mange Cat's Eye mangakaja Tsukase Hōjōja (City Hunter, Angel Heart). Pri igrani adaptaciji gre za 8-delno igrano serijo, ki bi naj na francoske male zaslone in francoski pretočnik TF1+ prispela septembra, medtem ko bi naj nekaj mesecev pozneje bila na voljo tudi na pretočniku Amazon Prime Video. Napovednik si lahko ogledate spodaj.

Za režijo serije je poskrbel Alexandre Laurent (La Mante, Le Bazar de la Charité), medtem ko so scenarij spisali Michel Catz, Justine Kim-Gautier, Antonin Martin-Hilbert, Anne-Charlotte Kassab, Coline Dussaud, Audrey Gagneux in Sophie Maurer. Za mednarodno distribucijo serije skrbijo pri Newen Connect, ki je v lasti Newen Studios, katerih lastnik je TF1. V seriji kot osrednja trojica pretkanih in mačje spretnih tatic nastopajo igralke Constance Labbé, Camille Lou in Claire Romain.

TF1 zgodbo igrane adaptacije opisuje sledeče:

Serija se osredotoča na korenine zgodbe o "Cat's Eye" in sledi dogodivščinam treh sester Chamade, ko poskušajo improvizirati serijo drznih ropov v znamenitih (in strogo varovanih) zgodovinskih zgradbah širom francoske prestolnice.

Piše se leto 2023, Alexia, Tam in Sylia pa se po mnogih letih ponovno srečajo v Mestu luči. Istočasno se na prestižni razstavi v Eifflovem stolpu ponovno pojavi umetnina, ki je pripadala njihovemu očetu, ki je pred desetimi leti umrl v svoji galeriji v skrivnostnem požaru. V upanju, da bodo končno razrešile skrivnost, kaj se je zgodilo njihovemu očetu, se sestre odločijo, da bodo za vsako ceno ukradle sliko. Trojica se kmalu znajde na muhi Quentina Chapuisa, inšpektorja francoske policijske enote proti organiziranemu kriminalu (BRB), ki je zadolžen za aretacijo teh novih, izmuzljivih tatic umetnin. Ampak pri tem se ne zaveda, da je ena izmed njih nihče drug kot Tam, velika ljubezen njegovega življenja…

Tri sestre se morajo od kaotičnega, čustvenega ponovnega snidenja do mešanja na videz normalnega obstoja z nevarnim, skrivnim dvojnim življenjem soočati z enim izzivom za drugim. Serija bo eksplozivna mešanica akcije, romance in komedije, postavljena v sedanjost, vendar s pogostimi pokloni osemdesetim. Ta adaptacija kultne manga serije “Cat's Eyes” potrjuje našo ambiciozno programsko strategijo, vzpostavljeno okoli televizijskih franšiznih dogodkov.

Tsukasa Hōjō je mango Cat's Eye, ki se osredotoča na tri sestre, ki podnevi upravljajo kavarno, ponoči pa so zloglasne tatice umetnin, izdajal med leti 1981 in 1985. Manga je sicer že bila adaptirana v animejsko serijo, ki v mariskateri evropski državi že velja za priljubljeno animejsko klasiko. Animejska serija ima dve sezoni, pri čemer prva, ki je izhajala leta 1983/84, šteje 36 epizod, druga, ki je izhajala leta 1984/85, pa 37 epizod. Franšiza je v začetku lanskega leta navdihnila tudi animirani celovečerec Lupin III vs. Cat's Eye, ki ga najdete na pretočniku Amazon Prime Video. Pri celovečercu je šlo za projekt, ki je naznanjal 50. obletnico animejske franšize Lupin III  in 40. obletnico animeja Cat's Eye.


Viri: ANN, Crunchyroll, X/Twitter račun TF1, YouTube kanal FilmsActu

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Manga YAIBA dobi novo animejsko adaptacijo

Znano je, da manga YAIBA , katere avtor je Gosho Aoyama, večini poznan po izjemno uspešni mangi Detektiv Conan , dobi animejsko adaptacijo. ...