23/07/2024

Igrana adaptacija mange Golden Kamuy dobi še letos nadaljevanje

Na uradnem profilu na družbenem omrežju X (nekdanji Twitter) za filmsko adaptacijo mange Golden Kamuy, katere avtor je Satoru Noda, so razkrili, da igrani celovečerec, ki je v japonskih kinematografih doživel premiero 19. januarja 2024 in si ga je od 19. maja letos mogoče ogledati tudi na pretočniku Netflix, dobi še letos nadaljevanje.

Ampak nadaljevanje ni še en igrani film, temveč igrana serija, ki bo premiero doživela 6. oktobra 2024 na japonskem televizijskem kanalu WOWOW. Aii bo štorija na voljo tudi na pretočnku Netflix, še zaenkrat ni znano, vendar glede na to, da si je storitev za pretočno vsebino pridobila pravice za igrani film, lahko vsaj upamo, da si bo tudi za nadaljevanje. Igrana serija bo vsebovala 9 epizod in bo naslovljena Golden Kamuy -Hokkaido Irezumi Shūjin Sōdatsu-hen- (Golden Kamuy: The Battle for the Hokkaido Tattooed Prisoners Arc). Serija bo nadaljevala zgodbo od točke, kjer se je ta zaključila v igranem filmu.

Povrhu smo dobili še uradni napovednik, ki si ga lahko ogledate spodaj, razkrita pa so bila tudi dodatna imena igralske zasedbe. To so Takahiro Fujimoto kot Tetsuzō Nihei, Masato Hagiwara kot Kazuo Henmi, Kiyohiko Shibukawa kot Kiichirō Wakayama, Tomoki Kimura kot Tatsuya Nakazawa, Yūki Furukawa kot Yasaku Edogai, Yu Tokui kot Chōan Kumagishi in Kazuhiro Yamaji kot Kiyohiro Suzukawa, ki jih laho vidite na zgornji sliki. Imena si sledijo od leve zgoraj do desne spodaj.

Znano je tudi, da so se zgoraj omenjeni igralski zasedbi pridružili še Hiroyuki Ikeuchi kot Kiroranke, Maryjun Takahashi kot Inkarmat, Yuku Sakurai kot Kano Ienaga in Akihisa Shiono kot Kantarō Okuyama. Tudi režiser filma Shigeaki Kubo je pri seriji dobil okrepitev od režiserjev, kot so Kenji Katagiri(Nemesis), Ken Ochiai (Tiger Mask) in Yōsuke Satō (Enjoy Your Favorite: The Mellow Days of a PR Girl). Tudi filmski glasbeni komponist Yutaka Yamada se je lahko razveselil dodatne pomoči, saj se mu je pri ustvarjanju glasbene podlage za serijo pridružil Yoshiaki Dewa (Hell's Paradise).

Satoru Noda je mango Golden Kamuy začel izdajati v reviji Young Jump založbe Shueisha v letu 2014. Manga se je zaključila aprila 2022. Pred igrano adaptacijo je štorija bila adaptirana tudi v animejsko serijo, ki trenutno šteje štiri sezone, peta sezona, ki bo hkrati tudi zadnja, pa je že bila napovedana, vendar točen datum izida še zaenkrat ni bil razkrit.

Sources: X/Twitter račun igranega filma Golden KamuyComic Natalie, ANN

Haloween bazar na MokuMatsuri Halloween Special

Kot smo že zapisali, se bo  Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru v soboto, 26. oktobra 2024, od 11. do 21. ure in v nedeljo, ...