07/07/2024

Jeseni prihaja nova sezona animejske franšize Blue Exorcist

Na Anime Expo so na okrogli mizi za animejsko franšizo Blue Exorcist (Ao no Exorcist) razkrili novo promocijsko grafiko, ki jo lahko vidite na desni strani, in nov napovednik za prihajajočo sezono te animejske adaptacije istoimenske mange avtorice Kazue Katō, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Znano je tudi, da bo nova sezona razdeljena na dva dela, pri čemer se bo prvi del predvajal od oktobra 2024 in bo naslovljen Blue Exorcist: Beyond the Snow Saga (Ao no Exorcist: Yuki no Hate-hen), predvajanje drugega dela, ki bo naslovljen Blue Exorcist: The Blue Night Saga (Ao no Exorcist: Yosuga-hen) pa bi se naj začelo januarja 2025. Pretočnik Crunchyroll si je že pridobil pravice za mednarodno distribucijo animejske serije, tako da bodo posamezne epizode izhajale sočasno z izhajanjem na Japonskem. Ta nova animejska serija je sicer nadaljevanje sezone Blue Exorcist: Shimane Illuminati Saga.

V novem napovedniku, ki si ga lahko ogledate spodaj, so ustvarjalci razkrili tudi skladbo z naslovom Re Rescue, ki se bo predvajala v najavni špici prihajajočega animeja in jo bo izvajala japonska glasbenica Reol. Na režiserski stolček se je za novo sezono vrnil režiser Daisuke Yoshida, scenarij pa je znova spisal Toshiya Ono. Za oblikovanje likov je tudi tokrat poskrbela Yurie Oohigashi, medtem ko bosta za glasbeno podalago tudi tokrat poskrbela mojstrska komponista Kohta Yamamoto in Hiroyuki Sawano.

Kazue Katō je mango Blue Exorcist začela izdajati leta 2009 v reviji Jump SQ. Med julijem 2021 in majem 2022 si je avtorica vzela malce daljši odmor, sedaj pa ponovno izdaja nova poglavja te priljubljene shonenske štorije. Manga ima trenutno v obtoku več kot 25 milijonov izvodov, na voljo pa je tudi v angleškem jeziku, za kar so poskrbeli pri založbi Viz Media, pri kateri to napeto avanturo opisujejo sledeče:

Rin Okumura, ki ga je vzgojil znani eksorcist oče Fujimoto, ni nikoli poznal svojega pravega očeta. Ko se nekega dne usodno spre z očetom Fujimotom, se mora soočiti z grozno resnico - po njegovih žilah se pretaka kri demonskega gospodarja Satana! Rin zapriseže, da bo premagal Satana, ampak za to se mora vpisati na skrivnostno akademijo Pravega križa in tudi sam postati eksorcist. Se lahko Rin spopada z demoni in pri tem prikriva svojo peklensko rodovniško linijo? Naloga ne bo preprosta, še posebej ko očetov meč v njem prebudi demonske moči.

Vir: Anime Expo, ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Haloween bazar na MokuMatsuri Halloween Special

Kot smo že zapisali, se bo  Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru v soboto, 26. oktobra 2024, od 11. do 21. ure in v nedeljo, ...