24/07/2024

Manga JIGOKU SENSEI NUBE prejme novo animejsko adaptacijo

Založba Shueisha je te dni najavila, da manga Jigoku Sensei Nube (Hell Teacher: Jigoku Sensei Nube), katero sta soustvarjala Takeshi Okano in Sho Makura, dobi v letu 2025 novo animejsko adaptacijo. Založba je za ta namen razkrila tudi promocijski posnetek, ki si ga lahko ogledate spodaj. Poleg tega bo sama manga v septembrski številki revije Saikyō Jump, ki izide 2. avgusta 2024, dobila tudi novo samostojno poglavje.

Na uradni spletni strani za animejski projekt so objavili tudi komentarja obeh avtorjev mange, v katerih sta zapisala sledeče:

Makura: Navdušen sem, da dobimo novo animejsko adaptacijo v tem Reiwa (sodobnem) obdobju. Ker se časi spreminjajo in digitalna animacija napreduje, se je prizorišče posodobilo, dijaki razreda 5-3 pa so dobili moderno predelavo. Prosim, pričakujte povsem nov izgled, ki bo ohranjal izvirno privlačnost, ki je Nube.

Okano: Animejska adaptacija se bo končno zgodila! BANZAI! Končno lahko delim novico! Ta projekt je nastajal že več let in ga je bilo težko skrivati. Zdaj pa lahko zakričim na ves glas! Tako sem vesel! Jupi! Komaj čakam!

Makura in Okano sta to mango izdajala med leti 1993 in 1999v reviji Weekly Shonen Jump založbe Shueisha. Manga v originalni zaključeni obliki šteje 31 zvezkov, leta 2006 pa je sledila nova izdaja, ki vsega skupaj šteje 20 zvezkov z zbranimi poglavji. Trenutno ima manga v obtoku več kot 29 milijonov kopij.

Opis ob najavnem posnetku animejskega projekta opisuje zgodbo sledeče:

Zgodba te sage, ki za pripoved te akcijske zgodbe, priljubljene med oboževalci, vključuje elemente japonske mitologije in folklore, se osredotoča na Meisukeja Nuenoja, poznanega tudi kot Nube, jasnovidnega učitelja z demonsko roko, ki se bojuje proti zlim duhovom in pošastim, da bi zaščitil svoje dijake.

Ker je poznan po okultnih in srhljivih elementih v šolskih zgodbah o duhovih in urbanih legendah, je Nube s svojimi junaškimi napori, da bi rešil svoje dijake pred nadnaravnimi grožnjami, navdušil generacije bralcev.

Originalna manga je navdihnila tudi animejsko serijo, ki je izhajala v letih 1996 in 1997, OVA serijo, ki je izhajala med leti 1998 in 1999, ter tri animejske celovečerce, ki so izšli v letih 1996 in 1997. Manga je leta 2014 dobila tudi igrano adaptacijo v obliki televizijske serije.

Vir: X/Twitter in spletna stran Jigoku Sensei Nube, ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Manga YAIBA dobi novo animejsko adaptacijo

Znano je, da manga YAIBA , katere avtor je Gosho Aoyama, večini poznan po izjemno uspešni mangi Detektiv Conan , dobi animejsko adaptacijo. ...