06/07/2024

Manga The Rose of Versailles dobi novo animejsko adaptacijo

Manga The Rose of Versailles, v nemško govorečem delu sveta poznana tudi kot Lady Oscar, katere avtorica je Riyoko Ikeda, dobi naslednje leto povsem novo animejsko adaptacijo, in sicer v obliki animiranega celovečerca, katerega premiera je v japonskih kinematografih načrtovana za pomlad 2025.

Najava prihaja neposredno z uradne strani tega animejskega projekta, na katerem dela studio MAPPA, ki je te dni objavil novo promocijsko grafiko, ki jo lahko vidite levo, in nov dražilnik, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Animejsko štorijo režira Ai Yoshimura (Blue Spring Ride), za scenarij je poskrbela Tomoko Konparu (Cat's Eye), like je oblikovala Mariko Oka (Innocent Venus), na glasbeni podlagi pa delata Hiroyuki Sawano (Solo Leveling) in Kohta Yamamoto (Kingdom). Med igralsko zasedbo oz, posojevalci glasov med drugim najdemo imena, kot so Miyuki Sawashiro (Lupin III: The First), ki posoja glas Oscar François de Jarjayes, Aya Hirano (Fairy Tail), ki posoja glas Mariji Antoaneti, Toshiyugi Toyonaga (Wind Breaker), ki posoja glas Andréju Grandierju, in Kazuki Kato, ki je glas Hansa Axela von Fersena.

Kot je že bilo omenjeno, anime sloni na istoimenski zgodovinski romantični mangi avtorice Riyoko Ikeda, ki je izhajala od maja 1972 do decembra 1973 pri založbi Shueisha in velja za eno izmed pionirskih del shojo žanra.

Manga je sicer dobila animejsko adaptacijo že leta 1979, ko je TMS Entertainment izdal 40-delno animejsko serijo, katero sta režirala Tadao Nagahama and Osamu Dezaki. Istega leta je izšla tudi igrana adpatacija mange, ki je nosila naslov Lady Oscar in pri kateri je šlo za francosko-japonsko koprodukcijo, ki jo je režiral francoski režiser Jacques Demy (Lola). Ikeda je leta 2009 bila od francoske vlade nagrajena z Legijo časti, ki je najvišje francosko civilno odlikovanje, saj so njena dela spodbudila japonsko zanimanje za francoski turizem.

Uradni opis štorije se glasi sledeče:

Oscar François de Jarjayes, ki je bila vzgojena kot "sin" in naslednik generalove družine, svojo žensko lepoto skriva za moškimi oblačili. Marija Antoaneta, ki je kot nevesta prispela iz sosednje Avstrije, želi postati plemenita in elegantna kraljica. Preprost meščan André Grandier je Oscarin služabnik in prijatelj iz otroštva. Hans Axel von Fersen pa je čeden in pameten grof iz Švedske. V razcvetu 18. stoletja se srečajo v Versaillesu v Franciji in živijo svoje usode, medtem ko jih premetava plimovanje časa.

Vir: uradna spletna stran

Manga YAIBA dobi novo animejsko adaptacijo

Znano je, da manga YAIBA , katere avtor je Gosho Aoyama, večini poznan po izjemno uspešni mangi Detektiv Conan , dobi animejsko adaptacijo. ...