23/07/2024

Nova animejska adaptacija mange RANMA 1/2 prihaja jeseni

Pred nekaj tedni je bilo napovedano, da bo priljubljena manga RANMA 1/2 avtorice Rumiko Takahashi dobila novo animejsko adaptacijo, za katero bi naj poskrbeli pri studiu MAPPA. Pred nekaj dnevi pa je na uradnih straneh animejske serije na družbenih omrežjih potekal poseben prenos v živo, v katerem so ustvarjalci te nove adaptacije razkrili številne nove informacije, ki vključujejo prvi napovednik, ki si ga lahko ogledate spodaj, vodilno osebje in igralsko zasedbo, izvajalko skladbe v najavni špici ter uradni datum premiere na japonski televiziji.

Animejska serija bo tako svojo premiero doživela 5. oktobra 2024 na japonski televiziji, takoj po premieri pa bi štorija naj bila nemudoma na voljo na pretočniku Netflix, ampak domnevno samo za japonsko tržišče. Za mednarodno distribucijo zaenkrat še ni znano, kdo si bo pridobil pretočne pravice. Pri studiu MAPPA animejsko adaptacijo te priljubljene mange opisujejo sledeče:


Ranma Saotome in Akane Tendo iz dodžoja Tendo sta zaročena zaradi staršev. Ampak Ranma se sooča z edinstveno težavo ...

Odkar je med treningom na Kitajskem padel v preklete vrelce Jusenkyo, je njegovo telo dobilo nenavadno sposobnost, da se spremeni v dekle, če pride v stik s hladno vodo, in povrne v deško obliko, če je polit s toplo vodo.

Pripravite se na situacijsko romantično komedijo, polno akcije, ki vključuje Ranmo, Akane in živahno paleto edinstvenih likov!

Kar se tiče igralske zasedbe nove animejske adaptacije, je znano, da se vrača skoraj vsa igralska ekipa animejskih serij iz osemdesetih in devetdesetih v praktično nespremenjeni obliki. Tako med igralsko zasedbo najdemo imena, kot so Kappei Yamaguchi (Ranma Saotome), Megumi Hayashibara (Ranma), Noriko Hidaka (Akane Tendo), Minami Takayama (Nabiki Tendo), Kikuko Inoue (Kasumi Tendo), Akio Otsuka (Soun Tendo), Cho (Genma Saotome), Koichi Yamadera (Ryoga Hibiki), Rei Sakuma (Shampoo) in Kenichi Ogata (pripovedovalec).

Razlika med igralsko zasedbo je ta, da je Akio Otsuka zamenjal Ryusukeja Obayashija kot Soun Tendo, medtem ko je Cho nadomestil Kenichija Ogato kot Genma Saotome. Ampak Ogata je še vedno del igralske zasedbe, le da je tokrat pripovedovalec zgodbe v animejski seriji.

Kar se tiče izvajalke skladbe v najavni špici te nove animejske serije, je znano, da bo to glasbenica ano, ki je poznana predvsem po skladbi Chu, Tayousei, ki je bila ena izmed skladb v odjavnih špicah za animejsko serijo Chainsaw Man.

Animejsko serijo režira Konosuke Uda, ki je poznan predvsem kot režiser zgodnejših epizod animejske serije One Piece, za scenarij pa je poskrbela Kimiko Ueno (Delicious in Dungeon). Za načrtovanje likov je odgovorna Hiromi Taniguchi (FLCL Alternative), glasbena podlaga pa je delo vedno odlične Kaoru Wada (Inuyasha).


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Manga YAIBA dobi novo animejsko adaptacijo

Znano je, da manga YAIBA , katere avtor je Gosho Aoyama, večini poznan po izjemno uspešni mangi Detektiv Conan , dobi animejsko adaptacijo. ...