07/07/2024

Zadnja sezona animeja Beastars prihaja konec leta

Pretočnik Netflix je najavil, da na njihovo storitev prihaja še zadnja sezona animejske adaptacije mange BEASTARS, katere avtorica je Paru Itagaki. Zadnja sezona animejske serije bo razdeljena na dva dela. Prvi del oz. prvi sklop epizod tako prihaja decembra 2024, medtem ko je za izid drugega sklopa epizod znano zgolj to, da prihaja kmalu. Netflix je objavil tudi promocijsko grafiko, ki si jo lahko ogledate na levi strani.

Prva sezona se je na japonskih malih zaslonih in japonskem Netflixu predvajala oktobra 2019, pretočnik pa je štorijo nato izdal marca 2020 tudi mednarodno. Druga sezona se je nato na japonskih malih zaslonih in japonskem Netflixu predvajala januarja 2021, pretočnik pa je potem animacijo izdal mednarodno še isto leto, in sicer julija 2021. Obe predhodni sezoni najdete tukaj.

Za prejšnji dve sezoni sta poskrbela režiser Shinichi Matsumi (Rage of Bahamut: Genesis) in scenarist Nanami Higuchi (Delicious in Dungeon), ki se oba vračata v teh vlogah tudi v primeru tretje sezone, za produkcijo animacije pa bodo ponovno poskrbeli pri studiu Orange (Trigun Stampede).

Paru Itagaki je mango Beastars začela izdajati septembra 2016 v reviji Weekly Shōnen Champion. Manga se je nato oktobra 2020 zaključila in vsega skupaj vsebuje 22 zvezkov z zbranimi poglavji. Pri založbi Viz Media so poskrbeli tudi za angleški prevod mange in samo štorijo opisujejo sledeče:

Na srednji šoli, kjer so srednješolci dobesedno razdeljeni na plenilce in plen, prijateljstva ohranjajo krhek mir. Kdo med njimi bo postal Beastar - junak, ki mu je usojeno voditi družbo, polno nezaupanja?

Neke noči na akademiji Cherryton brutalno umorijo rastlinojedega srednješolca. V dramskem krožku je sum rastlinojedcev kakopak usmerjen proti mesojedim sošolcem. Primarni osumljenec?  Sivi volk Legoshi. Ampak ta ne bi poškodoval niti muhe. Ali pač? Bo pritlikava zajčica Haru prebudila zver v njemu? Ali pa so njegova čustva do nje ... nekaj drugega?

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Manga YAIBA dobi novo animejsko adaptacijo

Znano je, da manga YAIBA , katere avtor je Gosho Aoyama, večini poznan po izjemno uspešni mangi Detektiv Conan , dobi animejsko adaptacijo. ...