30/08/2024

Manga UNDER NINJA dobi naslednje leto igrano adaptacijo

Na uradni spletni strani za igrano adaptacijo mange UNDER NINJA, katere avtor je Kengo Hanazawa (I am a Hero), so te dne sporočili, kdaj igrani celovečerec prihaja na japonska velika platna. Tako bo ta filmska adaptacija v svoji domovini doživela premiero 24. januarja 2025.

Poleg objave, kdaj film prihaja na japonska platna, je na uradni spletni strani te dni izšel tudi uradni dražilnik za to igrano štorijo, ki si ga lahko ogledate spodaj.

29/08/2024

Originalni anime APOCALYPSE HOTEL prihaja naslednje leto

Včeraj sta se na spletu pojavila uradna spletna stran in uradni račun na družbenem omrežju X (nekdanji Twitter) za povsem novo originalno animejsko produkcijo z naslovom APOCALYPSE HOTEL, ki prihaja izpod okrilja studiev CyberAgent in CygamesPictures. V tem primeru gre za animejsko serijo, ki bi naj premiero doživela enkrat v letu 2025. Točen datum izida zaenkrat še ni znan.

Studia sta izdala tudi dražilno grafiko, ki si jo lahko ogledate na desni strani. Na njej je zapisano "Sayonara, omotenashi" ("Zbogom, gostoljubnost"). Izšel je tudi dražilnik, ki razkriva nekaj informacij glede vpletenih pri tem projektu. Ogledate si ga lahko spodaj.

Tako je znano, da je načrtovalec originalnih likov mangaka Izumi Takemoto (Akaneko no Akuma, Transistor ni Venus), medtem ko je za kompozicijo serije odgovoren Shigeru Murakoshi (Zombie Land Saga, Ninja Kamui). Za skladbo z naslovom "skirt", ki se bo vrtela v najavni špici animejske serije, pa je poskrbela aiko (najavna šica animeja Insomniacs After School).

Na uradni spletni strani animejsko serijo opisujejo sledeče:

Na planetu Zemlja je človeštvo izumrlo in civilizacija se je porušila, ampak zgodovinski hotel v Ginzi še vedno stoji sredi porušenega mesta in ponovnega oživetja narave. Zgodba se odvija v hotelu, kjer človeška bitja več ne obstajajo.

26/08/2024

Večer animejev in družabnih iger 17/2024

soboto, 31. 8. 2024, ob 16. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru, kjer za vas v sodelovanju z MKC Maribor pripravljamo dogodek Večer animejev in družabnih iger 17/2024Kot običajno je vstop na dogodek brezplačen, za obiskovalce, mlajše od 13 let, pa je priporočljivo, da se ga udeležijo v spremstvu staršev ali odgovornega skrbnika.

23/08/2024

Izšel je uradni napovednik za anime GOSPODAR PRSTANOV: VOJNA ROHIRRIMOV

Warner Bros. Animation, New Line Cinema in Sola Entertainment so včeraj objavili prvi uradni napovednik za napovedano animejsko adaptacijo Gospodarja prstanov, enega največjih fantazijskih epov našega časa, ki ga je spisal mojster fantazijskih avantur J. R. R. Tolkien. Animirani celovečerec nosi naslov GOSPODAR PRSTANOV: VOJNA ROHIRRIMOV (The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim) in prihaja na mednarodna velika platna 11. decembra 2024. Sodeč po objavi distributerja Blitz Film & Video Distribution, ki ima distribucijske pravice za jadransko območje, torej tudi v Sloveniji, animirana avantura prihaja tudi na slovenska velika platna. Napovednik za to animirano štorijo si lahko ogledate spodaj.

22/08/2024

Ali bi si ogledali animejska celovečerca THE CONCIERGE in TRAPEZIUM na slovenskih velikih platnih?

Že lep čas je znano, da sta si Crunchyroll in Sony Pictures Entertainment pridobila mednarodne distribucijske pravice za kar dva animejska celovečerca, in sicer THE CONCIERGE (Hokkyoku Hyakkaten no Concierge San) in TRAPEZIUM. Glede tega smo kontaktirali tudi distributerja Con Film, vendar nam za čas pisanja tega prispevka žal še niso uspeli odgovoriti, ali si bodo uspeli oz. ali si bodo poskušali pridobiti distribucijske pravice za Slovenijo.

Za anime THE CONCIERGE (Hokkyoku Hyakkaten no Concierge San), ki ga je za studio Production I.G režiral Yoshimi Itazu, kateri je med drugim kot animator sodeloval pri animejih, kot so Wolf's Rain OVA, Fant in čaplja, Guilty Crown, Dennou Coil, Paprika, Usagi Drop idr., in je adaptacija mange The Concierge of Arctic Department Store, katere avtor je Tsuchika Nishimura (Sayonara Minasan, Eisbahn), je doslej znano, da v čezlužju prihaja na velika platna 11. septembra 2024, kjer se bo štorija predvajala zgolj en dan.

Najavljene so tudi premiere v Italiji (23. 9. 2024), Nemčiji in Avstriji (24. 9. 2024) ter Španiji (27. 9. 2024). V Avstraliji pa si je anime že mogoče ogledati na Mednarodnem filmskem festivalu v Melbournu (MIFF). Prva projekcija je bila 13. avgusta, naslednji dve pa sta 24. in 25. avgusta. Animirani celovečerec je svojo mednarodno premiero sicer doživel že junija 2023 na Festivalu animiranega filma v Annecyju.

Pri Crunchyrollu animirani celovečerec, katerega napovednik si lahko ogledate spodaj, opisujejo sledeče:

Akino se uvaja kot upraviteljica v veleblagovnici Hokkyoku, nenavadni veleblagovnici, ki streže ekskluzivno živalim. V želji, da bi postala prava upraviteljica, pod budnim očesom vodje oddelka in nadrejenih upraviteljev teka naokoli, da bi ustregla željam strank s številnimi potrebami in težavami.

21/08/2024

Umrla je japonska posojevalka glasov Atsuko Tanaka

Japonski posojevalec glasov Hikaru Tanaka (Tower of God, To Your Eternity) je na svojem računu na družbenem omrežju X (nekdanji Twitter) sporočil žalostno novico, da je njegova mati, posojevalka glasov Atsuko Tanaka (Ghost in the Shell, Bayonetta) v torek, 20. avgusta 2024, izgubila boj z zahrbtno boleznijo, s katero se je borila zadnje leto. Stara je bila zgolj 61 let.

19/08/2024

Manga JUJUTSU KAISEN se zaključuje

Na uradnem računu mange Jujutsu Kaisen na družbenem omrežju X (nekdanji Twitter), za katero stoji Gege Akutami, je danes zaokrožila novička, da se bo manga zaključila konec naslednjega meseca, in sicer v 44. letošnji številki revije Weekly Shonen Jump, zložbe Shueisha, ki bo izšla 30. septembra 2024. Pred nami je tako zgolj še pet poglavij, preden bomo izvedeli, kako se bo ta hkrati priljubljena in zloglasna shonenska štorija razpletla.

Založba Shueisha je zaključek mange napovedala tudi v prispevku Jump Press, ki so ga danes prenašali v živo na svojem YouTube kanalu. Tako objavo na družbenem omrežju X kot tudi prispevek, si lahko ogledate spodaj.

Gege Akutami ta shonenski naslov izdaja že od marca 2018, založba Shueisha pa je 5. julija izdala že 27. zvezek z zbranimi poglavji. Manga je oktobra 2020 dobila tudi animejsko adaptacijo v obliki animejske serije, katere prva sezona šteje 24 epizod, medtem ko je 2. sezona izšla šele julija 2023 in šteje eno epizodo manj - torej 23 epizod. Animejsko adaptacijo pa je dobila tudi manga Jujutsu Kaisen 0, ki je bila adaptirana v celovečerni animirani film, kateri je na japonska velika platna prihrumel decembra 2021. Za vse animejske adaptacije so priskrbeli pri studiu MAPPA, pri katerem pripravljajo tudi že 3. sezono.

18/08/2024

Večer animejev in družabnih iger 16/2024

soboto, 24. 8. 2024, ob 16. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru, kjer za vas v sodelovanju z MKC Maribor pripravljamo dogodek Večer animejev in družabnih iger 16/2024Kot običajno je vstop na dogodek brezplačen, za obiskovalce, mlajše od 13 let, pa je priporočljivo, da se ga udeležijo v spremstvu staršev ali odgovornega skrbnika.

14/08/2024

Večer animejev in družabnih iger 15/2024

soboto, 17. 8. 2024, ob 16. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru, kjer za vas v sodelovanju z MKC Maribor pripravljamo dogodek Večer animejev in družabnih iger 15/2024.

Kot običajno je vstop na dogodek brezplačen, za obiskovalce, mlajše od 13 let, pa je priporočljivo, da se ga udeležijo v spremstvu staršev ali odgovornega skrbnika.

12/08/2024

Znan je datum konvencije MofuCon 2024

Organizatorji največje slovenske konvencije, ki se pretežno osredotoča na tematiko animejev, mang in japonske kulture, vendar vključuje tudi druge vidike geekovske kulture, so včeraj najavili točen datum, kdaj se bo letos odvijala konvencija MofuCon 2024. Povrhu so tudi razkrili novo lokacijo, o kateri se je šušljalo že dlje časa, saj je lanska konvencija pokazala, da dosedanja lokacija, ki je bila Fakulteta za računalništvo in informatiko (FRI), očitno ne bo več zadoščala, saj se je število obiskovalcev v zadnjih dveh letih drastično povečalo.


05/08/2024

Anime TERMINATOR: ZERO je dobil še uradni napovednik

Kot smo že zapisali, 29. avgusta 2024 na pretočnik Netflix prihaja animejska serija TERMINATOR: ZERO, ki bo imela osem epizod in je postavljena v enako vesolje kot prva dva filma iz franšize Terminator, a se bo osredotočala na povsem nove like. Za animacijo so poskrbeli pri Skydance Animation in japonskem studiu Production I.G, pri Netflixu pa animirano serijo opisujejo sledeče:

Leto 2022: Bodoča vojna med nekaj preživelimi ljudmi in neskončno armado strojev besni že desetletja. Leto 1997: UI poznana kot Skynet se je začela zavedati same sebe in je začela vojno proti človeštvu.

Anime MY HERO ACADEMIA: YOU'RE NEXT prihaja v slovenska kina

Na Instagram profilu slovenskega distributerja Con Film so sporočili, da animejski celovečerec MY HERO ACADEMIA: TI SI NASLEDNJI ( Boku...