22/08/2024

Ali bi si ogledali animejska celovečerca THE CONCIERGE in TRAPEZIUM na slovenskih velikih platnih?

Že lep čas je znano, da sta si Crunchyroll in Sony Pictures Entertainment pridobila mednarodne distribucijske pravice za kar dva animejska celovečerca, in sicer THE CONCIERGE (Hokkyoku Hyakkaten no Concierge San) in TRAPEZIUM. Glede tega smo kontaktirali tudi distributerja Con Film, vendar nam za čas pisanja tega prispevka žal še niso uspeli odgovoriti, ali si bodo uspeli oz. ali si bodo poskušali pridobiti distribucijske pravice za Slovenijo.

Za anime THE CONCIERGE (Hokkyoku Hyakkaten no Concierge San), ki ga je za studio Production I.G režiral Yoshimi Itazu, kateri je med drugim kot animator sodeloval pri animejih, kot so Wolf's Rain OVA, Fant in čaplja, Guilty Crown, Dennou Coil, Paprika, Usagi Drop idr., in je adaptacija mange The Concierge of Arctic Department Store, katere avtor je Tsuchika Nishimura (Sayonara Minasan, Eisbahn), je doslej znano, da v čezlužju prihaja na velika platna 11. septembra 2024, kjer se bo štorija predvajala zgolj en dan.

Najavljene so tudi premiere v Italiji (23. 9. 2024), Nemčiji in Avstriji (24. 9. 2024) ter Španiji (27. 9. 2024). V Avstraliji pa si je anime že mogoče ogledati na Mednarodnem filmskem festivalu v Melbournu (MIFF). Prva projekcija je bila 13. avgusta, naslednji dve pa sta 24. in 25. avgusta. Animirani celovečerec je svojo mednarodno premiero sicer doživel že junija 2023 na Festivalu animiranega filma v Annecyju.

Pri Crunchyrollu animirani celovečerec, katerega napovednik si lahko ogledate spodaj, opisujejo sledeče:

Akino se uvaja kot upraviteljica v veleblagovnici Hokkyoku, nenavadni veleblagovnici, ki streže ekskluzivno živalim. V želji, da bi postala prava upraviteljica, pod budnim očesom vodje oddelka in nadrejenih upraviteljev teka naokoli, da bi ustregla željam strank s številnimi potrebami in težavami.

Za anime TRAPEZIUM, ki ga je za studio CloverWorks režiral Masahiro Shinohara, kateri je med drugim režiral posamezne epizode pri animejskih serijah, kot so Re:ZERO -Starting Life in Another World-Rascal Does Not Dream of Bunny Girl SenpaiThe Seven Deadly Sins: Revival of the Commandments, Prison School idr., in je adaptacija istoimenskega romana pisateljice Kazumi Takayame, pa je znano, da bo premiero v čezlužju doživel 18. septembra 2024.

Podobno kot pri animeju The Concierge sta Crunchyroll in Sony Pictures Entertainment najavila tudi datume premier v nekaterih drugih državah. Tako bo ta animejska štorija francosko premiero doživela 18. novembra 2024, medtem ko bo v Nemčiji in Avstriji premierno prikazana 26. novembra 2024. Animirani celovečerec je sicer v svoji domovini, torej v deželi vzhajajočega sonca, doživel premiero že maja 2024.

Yu Azuma, mlada, ambiciozna dijakinja prvega letnika srednje šole Joshu East, ki jo vodi neomajna strast, da bi postala idol, se odloči ustanoviti skupino idolov. Da bi uresničila svoje sanje, iz vsake izmed štirih srednjih šol v njeni regiji rekrutira eno dekle ter tako najde sočlanice skupine.

Yu se tako pridružijo Ranko Kashima, uglajena dijakinja drugega letnika južne dekliške akademije Holy Teneritas, ki ima kodraste lase in obožuje Ochofujin (Madame Butterfly), Kurumi Taiga, dijakinja poklicne srednje šole West Tech, ki nosi ljubke, prevelike jopiče z dolgimi rokavi in sanja o zmagi na tekmovanju iz robotike, in Mika Kamei, dijakinja, ki prihaja s srednje šole Joshu North in je znana po tem, da je dobrosrčna in predana prostovoljstvu.

Ta četverica mladih deklet se tako s pomočjo Shinjija Kudoja, Yujinega "sodelavca" in zaupnika, poda na pot do zvezdništva. Ampak pot do tja skriva nepričakovane izzive, hude napore, neuspehe in pritiske, ki ogrožajo vse, za kar je Yu hudo garala.

Ker še torej nimamo informacije, ali si bo ta animejska celovečerca mogoče ogledati tudi v temi dvoran naših podalpskih kinematografov, nas zanima, ali bi vas ogled teh dveh povsem samostojnih japonskih animiranih celovečercev sploh zanimal. Medtem ko čakamo na kakršen koli odgovor od distributerja, lahko torej preprosto odgovorite na spodnje vprašanje, ki smo vam ga zastavili, da vidimo, ali se nam sploh splača truditi s kakršnimi koli dogovarjanji. Ampak pomnite samo nekaj. V primeru, da se bosta animeja predvajala v slovenskih kinodvoranah, bosta vsekakor vsebovala slovenske podnapise.

Nova slovenska igra na Kickstarterju - Secret Recipe!

Slovenski založnik družabnih iger SnowBoardGames , za katerim imenom stojita Nika Mlinarič Hribar in Blaž Hribar, ki sta zasnovala družabno...