23/08/2024

Izšel je uradni napovednik za anime GOSPODAR PRSTANOV: VOJNA ROHIRRIMOV

Warner Bros. Animation, New Line Cinema in Sola Entertainment so včeraj objavili prvi uradni napovednik za napovedano animejsko adaptacijo Gospodarja prstanov, enega največjih fantazijskih epov našega časa, ki ga je spisal mojster fantazijskih avantur J. R. R. Tolkien. Animirani celovečerec nosi naslov GOSPODAR PRSTANOV: VOJNA ROHIRRIMOV (The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim) in prihaja na mednarodna velika platna 11. decembra 2024. Sodeč po objavi distributerja Blitz Film & Video Distribution, ki ima distribucijske pravice za jadransko območje, torej tudi v Sloveniji, animirana avantura prihaja tudi na slovenska velika platna. Napovednik za to animirano štorijo si lahko ogledate spodaj.

Animirani celovečerec je režiral animacijski mojster Kenji Kamiyama, ki je med drugim odgovoren tudi za odlični animejski seriji Ghost in the Shell: Stand Alone Complex in Eden of the East. Pri studiu New Line Cinema opisujejo zgodbo sledeče:

Gospodar prstanov: Vojna Rohirrimov pripoveduje zgodbo o usodi hiše legendarnega rohanskega kralja Helma Hammerhanda, postavljeno 183 let pred dogodki v originalni filmski trilogiji. Nenaden napad premetenega in neusmiljenega dunlendinškega kneza Wulfa, ki se želi maščevati za očetovo smrt, prisili Helma in njegovo ljudstvo k drznemu zadnjemu uporu v starodavni utrdbi Hornburg, mogočni trdnjavi, ki bo pozneje postala poznana kot Helmov brezen. Helmova hčera Héra, ki je v vse bolj obupni situaciji, mora tako zbrati pogum, da vodi upor proti smrtonosnemu sovražniku, katerega namera je popolno uničenje njenega ljudstva.

Rohanskemu kralju Helmu Hammerhandu glas posoja vedno odlični Brian Cox (Braveheart, Succession), njegovi hčerki Heri pa Gaia Wise (A Walk in the Woods). Dundelinškemu knezu Wulfu je glas posodil Luke Pasqualino (Snowpiercer, The Musketeers), Miranda Otto pa je posodila glas Éowyn, liku, ki ga je upodabljala v originalni filmski trilogiji Petra Jacksona. Med igralsko zasedbo najdemo tudi imena, kot so Lorraine Ashbourne, Yazdan Qafouri, Benjamin Wainwright, Laurence Ubong Williams, Shaun Dooley, Michael Wildman, Jude Akuwudike, Bilal Hasna in Janine Duvitski.

Pod animirani celovečerec so se kot izvršni producenti podpisali Peter Jackson, Fran Walsh, Sam Register, Carolyn Blackwood in Toby Emmerich. Kot producent služi Joseph Chou (Blade Runner: Black Lotus), za scenarij pa so poskrbeli Jeffrey Addiss in Will Matthews (The Dark Crystal: Age of Resistance) ter Phoebe Gittins in Arty Papageorgiou. Kot svetovalka je pri projektu sodelovala tudi oskarjevka Philippa Boyens, ki je bila del scenaristične ekipe pri igranih trilogijah Gospodar prstanov in Hobit.

Vir: ANN, Blitz Slovenija

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Nova slovenska igra na Kickstarterju - Secret Recipe!

Slovenski založnik družabnih iger SnowBoardGames , za katerim imenom stojita Nika Mlinarič Hribar in Blaž Hribar, ki sta zasnovala družabno...