19/08/2024

Manga JUJUTSU KAISEN se zaključuje

Na uradnem računu mange Jujutsu Kaisen na družbenem omrežju X (nekdanji Twitter), za katero stoji Gege Akutami, je danes zaokrožila novička, da se bo manga zaključila konec naslednjega meseca, in sicer v 44. letošnji številki revije Weekly Shonen Jump, zložbe Shueisha, ki bo izšla 30. septembra 2024. Pred nami je tako zgolj še pet poglavij, preden bomo izvedeli, kako se bo ta hkrati priljubljena in zloglasna shonenska štorija razpletla.

Založba Shueisha je zaključek mange napovedala tudi v prispevku Jump Press, ki so ga danes prenašali v živo na svojem YouTube kanalu. Tako objavo na družbenem omrežju X kot tudi prispevek, si lahko ogledate spodaj.

Gege Akutami ta shonenski naslov izdaja že od marca 2018, založba Shueisha pa je 5. julija izdala že 27. zvezek z zbranimi poglavji. Manga je oktobra 2020 dobila tudi animejsko adaptacijo v obliki animejske serije, katere prva sezona šteje 24 epizod, medtem ko je 2. sezona izšla šele julija 2023 in šteje eno epizodo manj - torej 23 epizod. Animejsko adaptacijo pa je dobila tudi manga Jujutsu Kaisen 0, ki je bila adaptirana v celovečerni animirani film, kateri je na japonska velika platna prihrumel decembra 2021. Za vse animejske adaptacije so priskrbeli pri studiu MAPPA, pri katerem pripravljajo tudi že 3. sezono.

Že pisna izjava Gege Akutami na dogodku Jump Festa '24 je namigovala, da se bo manga letošnje leto zaključila, saj je v njej bilo zapisano sledeče: "To je verjetno zagotovo zadnji Jump Festa, ko manga Jujutsu Kaisen še izhaja."


Viri: X/Twitter račun mange Jujutsu Kaisen, Comic Natalie, ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Nova slovenska igra na Kickstarterju - Secret Recipe!

Slovenski založnik družabnih iger SnowBoardGames , za katerim imenom stojita Nika Mlinarič Hribar in Blaž Hribar, ki sta zasnovala družabno...