21/08/2024

Umrla je japonska posojevalka glasov Atsuko Tanaka

Japonski posojevalec glasov Hikaru Tanaka (Tower of God, To Your Eternity) je na svojem računu na družbenem omrežju X (nekdanji Twitter) sporočil žalostno novico, da je njegova mati, posojevalka glasov Atsuko Tanaka (Ghost in the Shell, Bayonetta) v torek, 20. avgusta 2024, izgubila boj z zahrbtno boleznijo, s katero se je borila zadnje leto. Stara je bila zgolj 61 let.

Njen sin v objavi, ki jo lahko vidite spodaj, sicer ni razkril, s katero boleznijo se je borila njegova mati, saj je bi naj to bila tudi njena želja, temveč je navedel, da je v času boja s to boleznijo živela resno, ponižno in celo malce igrivo življenje. Povrhu se je tudi zahvalil vsem zvestim oboževalcem in vsem v industriji, ki so skrbeli zanjo. Vse pa lepo naproša, naj ne pozabijo na dela in like, v katere je Atsuko vlila veliko ljubezni. Vsekakor pa naj ne pozabijo same posojevalke glasov, ki je Atsuko Tanaka.

Atsuko Tanaka se je rodila 14. novembra 1962 v prefekturi Gunma na Japonskem. Kot posojevalka glasov je najbolj poznana po posojanju glasu Motoko Kusanagi v animejski franšizi Ghost in the Shell in po posojanju glasu Bayonetti, glavnemu liku v istoimenski franšizi video iger.

Med drugim je svoj glas posodila tudi animejskim likom, kot so Hanami v franšizi Jujutsu Kaisen, Flamme v animejski seriji Frieren: Beyond Journey's End, Rose v animejski seriji The Wrong Way to Use Healing Magic idr.

Kot posojevalka glasov pa je sodelovala tudi pri številnih video igrah, tako da je posodila svoj glas tudi številnim likom pri teh projektih. Tako je posodila svoj glas likom, kot so Poison v Street Fighter III, Street Fighter V in Street Fighter x Tekken, Layla Hassan v Assassin's Creed Odyssey, Asassin's Creed Origins in Assassin's Creed Valhalla, Jerri v Persona 5 Tactica, Gaby v Shin Megami Tensei IV, Impa v The Legend of Zelda: Skyward Sword idr.

Vir: X/Twitter račun Hikaruja Tanake

Nova slovenska igra na Kickstarterju - Secret Recipe!

Slovenski založnik družabnih iger SnowBoardGames , za katerim imenom stojita Nika Mlinarič Hribar in Blaž Hribar, ki sta zasnovala družabno...