14/08/2024

Večer animejev in družabnih iger 15/2024

soboto, 17. 8. 2024, ob 16. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru, kjer za vas v sodelovanju z MKC Maribor pripravljamo dogodek Večer animejev in družabnih iger 15/2024.

Kot običajno je vstop na dogodek brezplačen, za obiskovalce, mlajše od 13 let, pa je priporočljivo, da se ga udeležijo v spremstvu staršev ali odgovornega skrbnika.

Tokratni dogodek bomo v celoti posvetili namiznim igram, bodisi v fizični bodisi v digitalni obliki. Na voljo bodo vsekakor različne namizne igre, ki jih boste lahko igrali skozi celoten dogodek, bomo pa tokrat izpostavili oz. preizkusili kar dve namiznici, in sicer sta to:

KING OF TOKYO: MONSTER BOX
Pri tej namiznici se pošasti, ki jih izberejo igralci, spopadajo med sabo z metanjem kock, ki omogočajo različne učinke. Na voljo so tudi karte, ki nudijo dodatne in močnejše učinke. Igra je za 2-6 igralcev in v povprečju traja do 30 minut.

EXPLODING KITTENS: RECIPES FOR DISASTER
Ta namiznica je v bistvu igra s kartami, pri kateri se igralci morajo izogibati eksplodirajočim mačkam, da ne izpadejo iz igre. Igra je za 2-5 igralcev, traja v povprečju do 15 minut in v primerjavi z osnovno igro nudi različne nove načine igranja.

Zvečer boste z nami lahko zaigrali tudi digitalno namiznico MARIO PARTY SUPERSTARS na konzoli Nintendo Switch, ki poleg igralne plošče s polji nudi tudi številne zabavne mini igre, v katerih bodisi sodelujete s soigralci bodisi se z njimi spopadate.

Kakšen je torej tokratni načrtovani program lahko vidite na priloženi grafiki, kjer so tudi zapisani predvideni časi, kdaj bi se naj katera igra igrala. Če si torej želite druženja ob družabnih igrah, vas vsekakor vabimo, da se nam pridružite na tokratnem dogodku, ki bo v celoti obarvan s tematiko namiznih iger.

Se vidimo!

Nova slovenska igra na Kickstarterju - Secret Recipe!

Slovenski založnik družabnih iger SnowBoardGames , za katerim imenom stojita Nika Mlinarič Hribar in Blaž Hribar, ki sta zasnovala družabno...