16/09/2024

Poleti 2025 prihaja anime VIRGIN PUNK

Na Aniplex Online Fest 2024 so danes razkrili, da studio Shaft (serija Monogatari) pripravlja povsem novo originalno animejsko produkcijo z naslovom VIRGIN PUNK. V ta namen so objavili grafiko in prvi dražilnik, ki razkrivata, kdaj si bo to animirano štorijo mogoče ogledati. Grafiko lahko vidite na desni strani, dražilnik pa si lahko ogledate spodaj.

Prvi del, ki bo nosil naslov CLOCKWORK GIRL si bo tako mogoče ogledati v japonskih kinih Cine Libre Ikebukuro in Osaka's Theatre Umeda zgodaj poleti v letu 2025.

O sami zgodbi je zaenkrat znano zgolj to, da se osredotoča na mlado lovko na glave z imenom Ubu in da se odvija v letu 2099.

Če vam je dizajn likov znan, potem ni to nič čudnega, saj je tako režiser kot načrtovalec likov nihče drug kot Yasuomi Umetsu, ki nam je med drugim serviral animejske naslove, kot so Kite, Kite Liberator, Mezzo Forte in Galilei Donna.

Za kompozicijo animejske serije skrbi scenarist Yuya Takahashi (Lupin III), medtem ko so glavni animatorji Genichiro Abe (Bakemonogatari), Shinya Takahashi (Perfect Blue, Steamboy) in Maho Kando. Za glasbeno podlago animeja skrbi komponist Yoshiaki Dewa, ki je med drugim skomponiral tudi glasbo za animejsko adaptacijo mange Hell's Paradise ter igrani adaptaciji mang Alice in Borderland in Zom 100: Bucket List of the Dead.

10/09/2024

Anime MY HERO ACADEMIA: YOU'RE NEXT prihaja v slovenska kina

Na Instagram profilu slovenskega distributerja Con Film so sporočili, da animejski celovečerec MY HERO ACADEMIA: TI SI NASLEDNJI (Boku no Hîrô Akademia za Mûbî Yuâ Nekusuto), katerega angleško podnaslovljeni napovednik si lahko ogledate spodaj, prihaja tudi na slovenska velika platna. Slovenska premiera animiranega celovečerca je tako načrtovana za četrtek, 17. oktobra 2024. Anime se bo predvajal v originalnem japonskem tonskem zapisu s slovenskimi podnapisi.

Animirani celovečerec je sicer del dolgoletne animejske franšize, katere sedma sezona trenutno izhaja na japonskih malih zaslonih in pretočniku Crunchyroll, kjer najdete tudi vse ostale sezone oz. epizode, če želite nadoknaditi zamujeno. Animirani celovečerec je režiral Tensai Okamura (Wolf's Rain, Blue Exorcist), med igralsko zasedbo pa najdemo posojevalce glasov iz animejske serije, kot so Kaito Ishikawa, Yûki Kaji, Kenta Miyake, Mamoru Miyano, Meru Nukumi, Nobuhiko Okamoto idr.

05/09/2024

Manga YAIBA dobi novo animejsko adaptacijo

Znano je, da manga YAIBA, katere avtor je Gosho Aoyama, večini poznan po izjemno uspešni mangi Detektiv Conan, dobi animejsko adaptacijo. Čeprav datum premiere te animejske serije, ki nosi naslov Shin Samurai-den Yaiba (Resnična samurajska legenda Yaiba), še zaenkrat ni znan, smo včeraj dobili prvi uradni dražilnik, ki si ga lahko ogledate spodaj, in povsem novo grafiko, ki jo lahko vidite na desni strani, znane pa so tudi nekatere informacije o produkcijski ekipi in igralski zasedbi.

Tako med igralsko zasedbo najdemo imena, kot so Minami Takayama, ki posoja glas Yaibi Kurogane, Manaka Iwami (Akane v animeju Oshi no Ko), ki posoja glas Sayaki Mine, in Yoshimasa Hosoya (Reiner v animeju Attack on Titan), ki posoja glas Takeshiju Onimaruju. Grafike vseh likov si lahko ogledate spodaj.

Aoyama je mango Yaiba izdajal med leti 1988 in 1993, v letih 1993 in 1994 pa je tudi bila adaptirana v 52-delno animejsko serijo. Za to novo serijsko adaptacijo bodo tokrat poskrbeli pri WIT Studio (Attack on Titan, Kabaneri of the Iron Fortress, Spy x Family), režijo pa je tokrat prevzel Takahiro Hasui (Mob Psycho III). Za kompozicijo serije je poskrbela Toko Machida (Kemono Michi: Rise Up), načrtovanje likov pa je prevzel Yoshimichi Kameda (Mob Psycho 100). Za glasbeno podalgo pa skrbita kar dva komponista, in sicer Yutaka Yamada (VINLAND SAGA) in Yoshiaki Dewa (Hell's Paradise).

04/09/2024

Anime DRAGON BALL DAIMA prihaja oktobra

Pred dvema dnevoma je Fuji TV razkril točen datum, kdaj prihaja animejska serija DRAGON BALL DAIMA na japonske male zaslone. Zabeležite si torej 11. oktober 2024, saj se bo takrat premierno predvajala prva epizoda, ki bo povrhu vsega izšla v podaljšani različici, saj bi po informacijah televizijske hiše naj bila dolga kar 40 minut. Na Japonskem se bo predvajala na Fuji TV, je pa že tudi znano, kje je serija našla svoj dom za mednarodne oboževalce. Pravice za mednarodno pretočno distribucijo si je tako pridobil pretočnik Crunchyroll, kjer bo serija izhajala skoraj sočasno z japonskim izidom.

Japonci si bodo prvo epizodo lahko sicer ogledali že nekoliko prej, saj se bo prva epizoda predpremierno predvajala na dogodku Daimatsuri, ki se bo odvijal pet dni pred samo televizijsko premiero, torej 6. oktobra 2024. Gre torej za poseben dogodek namenjen tako 40. obletnici animejske franšize Dragon Ball kot tudi tej novi animejski adaptaciji, saj je skovanka dogodka v bistvu sestavljena iz dveh besed, in sicer "daima" in "matsuri", pri čemer slednja beseda pomeni "festival". Grafiko za dogodek si lahko ogledate spodaj.

Danes pa so na uradni spletni strani za to animejsko serijo objavili še novi napovednik, ki si ga lahko ogledate spodaj, novo grafiko, ki jo vidite na desni strani, ter informacije o posojevalcih glasov in izvajalcih skladbe v najavni špici animeja.

03/09/2024

Jeseni prihaja finska komedija HEAVIER TRIP

Do nas je prirenčala informacija, da finska komedija Heavy Trip, ki je v finska kina prišla marca 2018, a je zaradi slabega marketinga žal ostala med spregledanimi neodvisnimi filmi, letošnjo jesen dobi nadaljevanje z naslovom HEAVIER TRIP, za katerega točen datum izida v domači finski še zaenkrat ni znan, je pa znano, da bo komična štorija priigrala v nemške kinematografe 17. oktobra 2024. Izšel je že tudi napovednik, ki je na voljo tako v izvirnem jeziku z angleškimi podnapisi kot tudi v nemški sinhronizirani različici. Obe različici si lahko ogledate spodaj.

Zgodba komedije se osredotoča na death metal skupino, imenovano Impaled Rektum, ki je po dogodkih iz prvega filma pristala v zaporu, kjer dobijo ponudbo, da bi zaigrali na festivalu Wacken Open Air, vendar jo zaradi nepripravljenosti in služenja kazni zavrnejo. A ko izvejo, da je kitaristov oče zbolel in družinskemu podjetju sledi likvidacija, se vseeno odločijo, da bodo pobegnili iz zapora in sodelovali na tem metalskem festivalu.

Tudi drugi del sta režirala Juuso Laatio in Jukka Vidgren. Prvi del z naslovom Heavy Trip je v bistvu bil zanju režijski prvenec. Glavne vloge pa so ponovno odigrali Johannes Holopainen (Hit Big), Chike Ohanwe (Aurora), Max Ovaska (Sisu) in Samuli Jaskio ().

Poleti 2025 prihaja anime VIRGIN PUNK

Na Aniplex Online Fest 2024 so danes razkrili, da studio Shaft (serija Monogatari ) pripravlja povsem novo originalno animejsko produkcijo...