04/09/2024

Anime DRAGON BALL DAIMA prihaja oktobra

Pred dvema dnevoma je Fuji TV razkril točen datum, kdaj prihaja animejska serija DRAGON BALL DAIMA na japonske male zaslone. Zabeležite si torej 11. oktober 2024, saj se bo takrat premierno predvajala prva epizoda, ki bo povrhu vsega izšla v podaljšani različici, saj bi po informacijah televizijske hiše naj bila dolga kar 40 minut. Na Japonskem se bo predvajala na Fuji TV, je pa že tudi znano, kje je serija našla svoj dom za mednarodne oboževalce. Pravice za mednarodno pretočno distribucijo si je tako pridobil pretočnik Crunchyroll, kjer bo serija izhajala skoraj sočasno z japonskim izidom.

Japonci si bodo prvo epizodo lahko sicer ogledali že nekoliko prej, saj se bo prva epizoda predpremierno predvajala na dogodku Daimatsuri, ki se bo odvijal pet dni pred samo televizijsko premiero, torej 6. oktobra 2024. Gre torej za poseben dogodek namenjen tako 40. obletnici animejske franšize Dragon Ball kot tudi tej novi animejski adaptaciji, saj je skovanka dogodka v bistvu sestavljena iz dveh besed, in sicer "daima" in "matsuri", pri čemer slednja beseda pomeni "festival". Grafiko za dogodek si lahko ogledate spodaj.

Danes pa so na uradni spletni strani za to animejsko serijo objavili še novi napovednik, ki si ga lahko ogledate spodaj, novo grafiko, ki jo vidite na desni strani, ter informacije o posojevalcih glasov in izvajalcih skladbe v najavni špici animeja.

Dogodek Daimatsuri ob 40. obletnici animeja Dragon Ball

V napovedniku lahko tako slišimo skladbo Jaka Jaan, ki se bo predvajala v najavni špici animejske serije in jo izvaja Zedd v sodelovanju s C&K. Skladbo je skomponiral z grammyjem nagrajeni DJ in producent Zedd, medtem ko je za besedilo poskrbel Yukinojo Mori, ki je poskrbel že tudi za najavni špici CHA-LA HEAD-CHA-LA (Dragon Ball Z) in Genkai Toopa X Survivor (Dragon Ball Super). Na Zeddovo željo je pri kompoziciji in izvajanju skladbe tako sodeloval tudi duet C&K.

Kar se tiče posojevalcev glasov, so bili najavljeni trije novi člani ekipe, ki posojajo glasove povsem novim likom. To so Yumiko Kobayashi (Shinnosuke Nohara v animeju Crayon Shin-chan), ki posoja glas liku Supreme Kai (Mini), Koki Uchiyama (Banagher Links v animeju Mobile Suit Gundam Unicorn), ki posoja glas liku z imenom Glorio, in Fairouz Ai (Manatsu Natsuumi/Cure Summer v animeju Tropical-Rouge! Precure), ki posoja glas liku z imenom Panzy. Grafike vseh treh likov in njihovih posojevalcev glasov si lahko ogledate spodaj.

Yumiko Kobayashi kot Supreme Kai (Mini)

Koki Ushiyama kot Glorio

Fairouz Ai kot Panzy

Glavno ekipo ustvarjalcev serije torej sestavljajo žal že pokojni mangaka Akira Toriyama, ki je poskrbel tako za originalno delo kot tudi načrtovanje likov, režiser Yoshitaka Yashima, režiserka serije Aya Komaki, načrtovalec animiranih likov Katsuyoshi Nakatsuru in scenaristka Yuko Kakihara.

Vir: Crunchyroll 1, Crunchyroll 2, Crunchyroll 3

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Nova slovenska igra na Kickstarterju - Secret Recipe!

Slovenski založnik družabnih iger SnowBoardGames , za katerim imenom stojita Nika Mlinarič Hribar in Blaž Hribar, ki sta zasnovala družabno...