03/09/2024

Jeseni prihaja finska komedija HEAVIER TRIP

Do nas je prirenčala informacija, da finska komedija Heavy Trip, ki je v finska kina prišla marca 2018, a je zaradi slabega marketinga žal ostala med spregledanimi neodvisnimi filmi, letošnjo jesen dobi nadaljevanje z naslovom HEAVIER TRIP, za katerega točen datum izida v domači finski še zaenkrat ni znan, je pa znano, da bo komična štorija priigrala v nemške kinematografe 17. oktobra 2024. Izšel je že tudi napovednik, ki je na voljo tako v izvirnem jeziku z angleškimi podnapisi kot tudi v nemški sinhronizirani različici. Obe različici si lahko ogledate spodaj.

Zgodba komedije se osredotoča na death metal skupino, imenovano Impaled Rektum, ki je po dogodkih iz prvega filma pristala v zaporu, kjer dobijo ponudbo, da bi zaigrali na festivalu Wacken Open Air, vendar jo zaradi nepripravljenosti in služenja kazni zavrnejo. A ko izvejo, da je kitaristov oče zbolel in družinskemu podjetju sledi likvidacija, se vseeno odločijo, da bodo pobegnili iz zapora in sodelovali na tem metalskem festivalu.

Tudi drugi del sta režirala Juuso Laatio in Jukka Vidgren. Prvi del z naslovom Heavy Trip je v bistvu bil zanju režijski prvenec. Glavne vloge pa so ponovno odigrali Johannes Holopainen (Hit Big), Chike Ohanwe (Aurora), Max Ovaska (Sisu) in Samuli Jaskio ().

V tej odštekani glasbeni komediji bo po napovedniku sodeč mogoče zaslediti tudi druge glasbene skupine metalskega žanra, med drugim bodo v njem nastopila tudi dekleta japonske metalske skupine Babymetal, v samem filmu pa bi po besedah ustvarjalcev naj bilo mogoče slišati tudi njihovo glasbo.

Za samo glasbeno podlago filma sicer skrbi Mika Lammassaari, član skupine Mors Subita oz. nekdanji član skupin Eternal Tears of Sorrow in Wolfheart, medtem ko je skupina Year of the Goat poskrbela za vse glasbene vložke. Snemanje filma je potekalo tako na Finskem kot tudi na lanskem festivalu Wacken Open Air.

 
Napovednik v izvirniku z angleškimi podnapisi

Nemški napovednik

Režiser Juuso Laatio je dve leti nazaj tudi podal izjavo, zakaj je prvi film v domovini popolnoma pogrnil. V tej izjavi je povedal, da si filma "hihče [...] ni šel ogledati v finska kina. Marketing je bil zelo slab in namenjen napačnemu občinstvu; osredotočal se je na 15-letnike, čeprav to ni film zanje. Ti ne poznajo metalskih referenc in povrhu tako ali tako ne poslušajo metala. Po spodleteli otvoritvi smo si rekli: 'No, pa je šla naša kariera po gobe. Nihče ne bo več hotel sodelovati z nami.'"

Poleg tega je Juuso še dodal, da imajo "na Japonskem [...] najbolj odštekane oboževalce. Tam imajo cosplay in neki tip se je našemil v radar! Imeli so tudi posebne projekcije, na katerih je glasba še dodatno glasna. Tam je res nora 'Heavy Trip' scena."

Vir: Blabbermouth.net, IMDB, YouTube

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Nova slovenska igra na Kickstarterju - Secret Recipe!

Slovenski založnik družabnih iger SnowBoardGames , za katerim imenom stojita Nika Mlinarič Hribar in Blaž Hribar, ki sta zasnovala družabno...