05/09/2024

Manga YAIBA dobi novo animejsko adaptacijo

Znano je, da manga YAIBA, katere avtor je Gosho Aoyama, večini poznan po izjemno uspešni mangi Detektiv Conan, dobi animejsko adaptacijo. Čeprav datum premiere te animejske serije, ki nosi naslov Shin Samurai-den Yaiba (Resnična samurajska legenda Yaiba), še zaenkrat ni znan, smo včeraj dobili prvi uradni dražilnik, ki si ga lahko ogledate spodaj, in povsem novo grafiko, ki jo lahko vidite na desni strani, znane pa so tudi nekatere informacije o produkcijski ekipi in igralski zasedbi.

Tako med igralsko zasedbo najdemo imena, kot so Minami Takayama, ki posoja glas Yaibi Kurogane, Manaka Iwami (Akane v animeju Oshi no Ko), ki posoja glas Sayaki Mine, in Yoshimasa Hosoya (Reiner v animeju Attack on Titan), ki posoja glas Takeshiju Onimaruju. Grafike vseh likov si lahko ogledate spodaj.

Aoyama je mango Yaiba izdajal med leti 1988 in 1993, v letih 1993 in 1994 pa je tudi bila adaptirana v 52-delno animejsko serijo. Za to novo serijsko adaptacijo bodo tokrat poskrbeli pri WIT Studio (Attack on Titan, Kabaneri of the Iron Fortress, Spy x Family), režijo pa je tokrat prevzel Takahiro Hasui (Mob Psycho III). Za kompozicijo serije je poskrbela Toko Machida (Kemono Michi: Rise Up), načrtovanje likov pa je prevzel Yoshimichi Kameda (Mob Psycho 100). Za glasbeno podalgo pa skrbita kar dva komponista, in sicer Yutaka Yamada (VINLAND SAGA) in Yoshiaki Dewa (Hell's Paradise).


Znani so še nekateri drugi člani ekipe. Tako je glavni animator Takeshi Maenami, direktor posebnih učinkov Hirofumi Masuda, umetniški direktor Yusuke Takeda, umetniški načrtovalec Kazushi Fujii, načrtovalec barv Satoshi Hashimoto, direktor 3D animacije Yukinori Nakamura in direktor fotografije Toru Fukushi. Za montažo skrbi Kiyoshi Hirose, medtem ko je Haru Yamada direktor zvoka, Eiko Morikawa pa skrbi za zvočne učinke.

Na uradni spletni strani animejske adaptacije mange Yaiba zgodbo opisujejo sledeče:

Protagonist Yaiba (Kurogane Yaiba) je divji samurajski fant, ki v džungli trenira z očetom Kenjurojem! Po naključju se vrne na Japonsko, kjer na novem vadbišču sreča svojega nasprotnika Takeshija Onimaruja, ki poseduje enakega samurajskega duha kot Yaiba.

Yaiba živi zelo tekmovalno življenje, a ko se Onimaru dokoplje do "legendarnega demonskega meča", se odpravi na potovanje polno spektakularnih pripetljajev in velikih avantur!

Vir: Crunchyroll, Comic Natalie

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Poleti 2025 prihaja anime VIRGIN PUNK

Na Aniplex Online Fest 2024 so danes razkrili, da studio Shaft (serija Monogatari ) pripravlja povsem novo originalno animejsko produkcijo...