24/09/2024

MOKUMATSURI HALLOWEEN SPECIAL

V soboto, 26. oktobra 2024, od 11. do 21. ure in v nedeljo, 27. oktobra 2024, od 11. do 18. ure se bo Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru prelevil v hišo strahov oz. v hišo pobega s številnimi skrivnostmi, ki jih boste obiskovalci morali razrešiti, saj bo takrat potekal poseben dogodek za noč čarovnic, ki smo ga preprosto naslovili kar MOKUMATSURI HALLOWEEN SPECIAL.

Ninja Kekec in Mojca sta se tokrat odpravila raziskati skrivnostno hišo, ki pod sabo skriva skrivnostne in še neraziskane prehode pod Vinagovo kletjo, kjer je leta 1942, v času druge svetovne vojne, skupina okultistov odkrila starodavna besedila, zapisana v pozabljenih lokalnih narečjih, in nenavadne artefakte, ki bi naj služili priklicu entitet iz druge dimenzije. Ker so to nadnaravno moč želeli izkoristiti za osebno bogastvo in oblast, so na osnovi teh najdb izvedli ritual, ne vedoč, da so s tem odprli portal v pekel, ki so ga sicer hitro zaprli, a žal je medtem v naš svet že vstopilo pet demonov, ki so se naselili v zapuščeni hiši ter vse do danes kovali načrt, kako ponovno odpreti duri v onstranstvo brez človeške pomoči, da bi na Zemlji lahko zavladala kaos in trpljenje. Ninja Kekec in Mojca sta se tako znašla v zagati, ki je ne znata razrešiti sama, tako da potrebujeta vašo pomoč, saj so demoni ponovno uspeli odpreti duri v pekel. Vaša naloga je, da jima pomagate razrešiti uganke, s katerimi bo mogoče zapreti te duri in poslati demone nazaj, od koder so prišli. Ampak pazljivo, časa za to ni več veliko.

Tudi tokratni dogodek organiziramo v sodelovanju in s podporo MKC Maribor. Celoten program dogajanja je še v nastajanju, tako da spremljajte v naslednjem mesecu naša družbena omrežja, kjer vas bomo o vsem obveščali. Vsi, ki se boste uspeli prebiti skozi hišo strahov in razrešiti uganke, boste sodelovali tudi v žrebu za prijetne nagrade. Žreb se bo izvedel v naši oddaji Animoku Geek Time na naših Twitch in YouTube kanalih, ki bo enkrat po dogodku.

Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Haloween bazar na MokuMatsuri Halloween Special

Kot smo že zapisali, se bo  Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru v soboto, 26. oktobra 2024, od 11. do 21. ure in v nedeljo, ...