23/09/2024

Večer animejev in družabnih iger 18/2024

soboto, 28. 9. 2024, ob 16. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru, kjer za vas v sodelovanju z MKC Maribor pripravljamo dogodek Večer animejev in družabnih iger 18/2024Kot običajno je vstop na dogodek brezplačen, za obiskovalce, mlajše od 13 let, pa je priporočljivo, da se ga udeležijo v spremstvu staršev ali odgovornega skrbnika.

Na tokratnem dogodku bo pozornost posvečena animejski franšizi Made in Abyss, saj si boste lahko ogledali oba animirana celovečerca, ki sta v bistvu kompilaciji prve sezone animejske serije z nekaj dodatnimi in razširjenimi prizori. Animejska štorija je v bistvu adaptacija istoimenske mange avtorja Akihitoja Tsukushija. A naj vas animacijski slog ne zavede, saj anime nikakor ni primeren za gledalce mljaše od 15. leta. Na pretočniku Crunchyroll štorijo opisujejo sledeče:
V globinah Brezna dekle Riko naleti na robota, ki je videti kot deček. Skupaj z novim prijateljem se odpravi v neznano ozemlje, da bi odkrila njegove skrivnosti. A kaj preži nanju v temi?

Ob 16. uri si boste tako ogledali prvi del z naslovom Made in Abyss: Journey's Dawn, ob 18.30 pa še nadaljevanje z naslovom Made in Abyss: Wandering Twilight. Oba animirana celovečerca se bosta predvajala v originalnem japonskem tonskem zapisu z angleškimi podnapisi. Po ogledu animejev bo sledil še kratek sestanek glede organizacije oktobrskega nekoliko večjega dogodka za noč čarovnic.

Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Haloween bazar na MokuMatsuri Halloween Special

Kot smo že zapisali, se bo  Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru v soboto, 26. oktobra 2024, od 11. do 21. ure in v nedeljo, ...